MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΥΠΕΞ για δηλώσεις Μίτσελ: Πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρο μήνυμα από ΗΠΑ για ΑΟΖ

Advertisement

Sponsored by exness

Πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης από ΗΠΑ, αναφέρει ο ΥΠΕΞ – Σχολιάζοντας τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Γουές Μίτσιελ 

Advertisement

Οι ΗΠΑ στέλλουν, για πρώτη φορά με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, το μήνυμα σε σχέση με την ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στη ΑΟΖ της, είπε σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών κ. Γουές Μίτσιελ σε κυπριακή εφημερίδα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Γουές Μίτσιελ στην «Καθημερινή», ο κ. Υπουργός είπε ότι «τα όσα αναφέρει με λεπτομέρεια ο κ. Μίτσιελ αντικατοπτρίζουν και τις συζητήσεις που είχα πρόσφατα στην Ουάσινγκτον για το πώς βλέπουν οι ΗΠΑ τις διμερείς σχέσεις τους με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Είναι σημαντικό ότι πλέον δεν προσεγγίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από τις εξελίξεις στο Κυπριακό ή τις σχέσεις τους με την Τουρκία, και εργαζόμαστε μαζί στη βάση μιας θετικής προσέγγισης η οποία δεν στρέφεται ενάντια σε κανένα τρίτο κράτος σε θέματα που θεωρούμε ότι η συνεργασία μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και γενικότερα και πιο συγκεκριμένα στις διμερείς μας σχέσεις.

Από κει και πέρα θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρο, για πρώτη φορά με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, το μήνυμα σε σχέση με την ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «ήταν ξεκάθαρη η τοποθέτηση ότι η θέση της Τουρκίας είναι μια θέση που γίνεται αποδεκτή μόνο από την Τουρκία και κανέναν άλλο. Από εκεί και πέρα η δική μας ευθύνη είναι να προβαίνουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και αυτό κάνουμε και συνεχίζουμε να κάνουμε έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network