MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΥΠΕΣ: Μεγάλος χαμένος από τη μη διεξαγωγής δημοψηφίσματος για Τ.Α. είναι ο Κύπριος πολίτης

Advertisement

Sponsored by exness

Στοχευμένα και γενναιόδωρα χαρακτήρισε τα σχέδια που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για την ύπαιθρο ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής ενημέρωσε στην Αξύλου κοινοτάρχες της περιοχής για τα νέα στεγαστικά σχέδια που έχουν εξαγγελθεί και τα κίνητρα για νεαρά ζευγάρια να κατοικήσουν σε χωριά της υπαίθρου.

Advertisement

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση, είπε, αλλά και κάποιες ιδιαιτερότητες οι οποίες αξιολογούνται στις συσκέψεις αυτές με σκοπό την ανατροφοδότηση και την βελτίωση των σχεδίων την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Νουρής σημείωσε ότι σκοπός μας είναι αφενός να στηριχθεί η ύπαιθρος, να αντιμετωπισθεί η αστυφιλία, αλλά πολύ περισσότερο να δοθούν οι δυνατότητες είτε συγκράτησης των νεαρών οικογενειών σε αυτές τις κοινότητες, είτε ακόμα και προσέλκυσης αυτών των ανθρώπων πίσω στις πατρογονικές τους εστίες, σημείωσε. Είναι, είπε, για αυτό το λόγο που τα σχέδια που έχουν εκπονήσει έχουν συγκεκριμένη στόχευση και είναι βεβαίως εξαιρετικά γενναιόδωρα ακριβώς γιατί θέλουν να πετύχουν τον συγκεκριμένο σκοπό.

Μεγάλοι χαμένοι από την εξέλιξη που είχε το θέμα της μεταρρύθμισης είναι οι Κύπριοι πολίτες, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Σε δηλώσεις στην Πάφο επανέλαβε ότι με βάση και την γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα τα τοπικά δημοψηφίσματα δεν μπορούσαν να προωθηθούν αφού κάτι τέτοιο θα συγκρούετο με πρόνοιες του συντάγματος. Προτάθηκε ένα σενάριο , για 17 δήμους, με βάση συγκεκριμένη μελέτη, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία των κομμάτων στέρησαν την δυνατότητα από τους πολίτες να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα.

Εκτίμησε επίσης ότι το θέμα θα απασχολήσει την νέα βουλή. Ευχήθηκε επίσης να μην υπάρξουν παγοποιησεις από την Ε.Ε. σε ότι αφορά το ταμείο ανάκαμψης αφού μετα την απόφαση της βουλής το υπουργείο του, ανέφερε, κινήθηκε ταχύτατα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network