MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΥΠΕΣ: Άκομψο προς τα κόμματα να υπάρξει πλέον αναβολή των εκλογών

Advertisement

Sponsored by exness

Κυπριακό και Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι λόγοι της άποψης του για αναβολή των εκλογών, λέει ο ΥΠΕΣ – Άκομψο προς τα κόμματα που άρχισαν τις προεκλογικές διαδικασίες να ανακοινωθεί αναβολή των Δημοτικών εκλογών

Advertisement

Κυπριακό και μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ), θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ήταν οι λόγοι που διαμόρφωσαν την άποψη του για αναβολή των δημοτικών εκλογών, εξήγησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Μιλώντας ύστερα από συναντήσεις που είχε με διάφορους φορείς για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης υγραερίου και πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα στην περιοχή Βασιλικού, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι «ήταν η άποψη μου ότι μπροστά σε δύο μεγάλα θέματα που βρίσκονται εν εξελίξει – το ένα το Κυπριακό – κι όταν έχεις να διαχειριστείς κορυφαία θέματα όπως είναι το Κυπριακό, είναι καλό να φροντίζεις την ίδια στιγμή να συντηρείς, να κρατάς ένα αρραγές, ενωμένο εσωτερικό μέτωπο. Ήταν ένας από τους λόγους».

Ο δεύτερος λόγος, συνέχισε, ήταν ότι η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι κάτι απλό. «Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα. Οπότε είναι πέρα κάτι από ανάγκη το νοικοκύρεμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο εκσυγχρονισμός της. Και είπαμε ότι, ήταν η άποψη του Υπουργού Εσωτερικών, θα ήταν καλό αυτές οι εκλογές να αναβληθούν έτσι ώστε να τελειώσουμε με το Κυπριακό, να το διαχειριστούμε μέσα σε ένα κλίμα και ένα πνεύμα ενότητας κι όχι σμπαράλια όπως ως συνήθως βγαίνουμε από τις εκλογές αλλά και την ίδια στιγμή οι υφιστάμενοι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εφαρμόσουν τη μεταρρύθμιση που θα ψηφίσει η Βουλή», πρόσθεσε.

Φαίνεται, σημείωσε, ότι δεν είχε ευήκοον ους αυτή η πρόταση. «Εν τω μεταξύ τα κόμματα έχουν προχωρήσει στις δικές τους διαδικασίες, έχουν εξαγγείλει, έχουν επιλέξει υποψηφίους κ.λπ. Αντιλαμβάνεστε τώρα ότι δεν είναι δουλειά του Υπουργού Εσωτερικών και πολύ περισσότερο της Κυβέρνησης να έρθει να τους πει ξέρετε, σταματάτε μην κάνετε εκλογές κ.λπ.», συμπλήρωσε.

Αν οι ίδιοι, είπε, τα κόμματα νιώθουν ότι θα ήταν πιο σωστό να αναβάλουμε τις εκλογές είναι στο χέρι τους. «Βουλή είναι, μπορεί αύριο ψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας – δεν ξέρω τι θα αποφασίσουν τελικά – να πάρουν και μια απόφαση της μορφής αυτής για αναβολή εκλογών. Είναι θέμα δικό τους», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα θέσει εκ νέου την άποψη του, ο κ. Χάσικος είπε πως «νομίζω είναι άκομψο, να μην πω προσβλητικό προς τα κόμματα όταν έχουν ήδη δρομολογήσει μέσα από τις δικές τους διαδικασίες, έχουν επιλεγεί οι υποψήφιοι, κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη αρχίσει τον προεκλογικό τους να πάμε εμείς να τους πούμε σταματάτε. Δεν είναι ούτε καλό ούτε και σωστό για τα κόμματα αλλά και τη Δημοκρατία την ίδια».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal