MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπέρ του ΓεΣΥ τάσσεται ο πρώην πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάφου Δρ. Χρήστος Χρήστου

Advertisement

Sponsored by exness

 Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Χρήστου σημειώνει ότι στις κρίσιμες στιγμές που βρισκόμαστε, λίγες μόνο εβδομάδες πριν την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, όλοι έχουν  καθήκον να τοποθετηθούν.

Advertisement

Ο κ. Χρήστου σημειώνει ότι κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα εισαγωγής του Γενικού Συστήματος Υγείας, διότι η υπάρχουσα κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια που καταφεύγει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών  είναι απαράδεχτη και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται, δεν εξυπηρετούνται όπως αρμόζει και μερικές φορές πεθαίνουν στις ουρές αναμονής.

Η αναζήτηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο ιδιωτικό τομέα σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ δαπανηρή και απρόσιτη για πάρα πολλούς, με αποτέλεσμα όλοι να συσσωρεύονται στα δημόσια νοσηλευτήρια και τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται, συνεχίζει. Αξιολογώντας την κατάσταση και λαμβάνοντας υπόψη την κατάληξη των διαπραγματεύσεων του ΣΙΣ με τον ΟΑΥ, το Υπουργείο Υγείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  ο ίδιος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ιατρικός κόσμος δεν πρέπει να απορρίψει την συμμετοχή του στην προσπάθεια της πολιτείας να βελτιώσει τις συνθήκες που επικρατούν στα της υγείας και γενικά την ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εισάγοντας το Γενικό Σύστημα Υγείας. «Σίγουρα αδυναμίες και ελλείψεις υπάρχουν και πιθανόν να διαφανούν και άλλες που τώρα ούτε καν έχουμε σκεφτεί.

Οι βελτιώσεις που έγιναν και αυτό πιστώνεται τόσο στο ΣΙΣ που τις επεδίωξε όσο και στον ΟΑΥ που έδειξε την απαιτούμενη ευελιξία να αποδεχτεί τις λελογισμένες διεκδικήσεις του ιατρικού κόσμου, δείχνουν ότι με καλή θέληση και προσήλωση στο όραμα για καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον τόπο μας, αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.» Διεκδικήσεις όμως που αλλάζουν άρδην την φιλοσοφία του ΓεΣΥ, πάνω στην οποία κτίστηκε για δεκαετίες το όλο οικοδόμημα δεν πρέπει ο ιατρικός κόσμος να επιμένει  και δεν πρέπει να αποτελέσουν ανυπέρβλητο εμπόδιο για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, σημειώνει ο κ. Χρηστού που τονίζει ότι μπορούν να επιδιώξουν  άλλες βελτιώσεις που θα το κάνουν πιο λειτουργικό και ελκυστικό τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους ασθενείς. «Δεν είναι η ώρα των αντιπαραθέσεων. Ο κάθε ιατρός θα πράξει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του. Θα ήθελα, ως πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου και πρώην μέλος του ΣΙΣ του ΠΙΣ, που για χρόνια εργάστηκα ως εκ της θέσεως μου για την δημιουργία και εισαγωγή ΓεΣΥ, να καλέσω τους συναδέλφους μου να ενταχθούν στο ΓεΣΥ και να υποστηρίξουν ενεργά τις προσπάθειες όλων των αρμοδίων ώστε σε λίγα χρόνια να είμαστε περήφανοι για το Γενικό Σύστημα Υγείας της πατρίδας μας. «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network