MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπέδειξε σκηνές και πως δολοφόνησε την Iryna ο 29χρονος… Άλλες 8 μέρες στο κελί για το φόνο της άτυχης μητέρας

Advertisement

Sponsored by exness

Για άλλες 8 μέρες υπό κράτηση ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της 36χρονης Iryna και ο 24χρονος συνεργός του – Υπέδειξε σκηνές και είπε στους ανακριτές πως διέπραξε το έγκλημα του καθώς και που πήγε και τι έκανε στο διάστημα που καταζητείτο – Συνεχίζονται οι έρευνες των ανακριτών και η λήψη καταθέσεων για τη δολοφονία της άτυχης μητέρας τριών ανήλικων παιδιών στη Λεμεσό

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκαν εκ νέου σήμερα ο 29χρονος Λιθουανός που ομολόγησε τη δολοφονία της 36χρονης Iryna, μητέρας τριών ανήλικων παιδιών, η οποία βρέθηκε νεκρή στο υπνοδωμάτιο της οικίας της στον Άγιο Τύχωνα την Κυριακή 11 Οκτωβρίου καθώς και ο 24χρονος συνεργός του.

Advertisement

Το Δικαστήριο, μετά και από αίτημα της Αστυνομίας, αποφάσισε όπως το διάταγμα προσωποκράτησης τους ανανεωθεί για άλλες 8 ημέρες.

Όπως ανέφερε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο ανακριτής της υπόθεσης, από τη σύλληψη των υπόπτων μέχρι και σήμερα οι έρευνες συνεχίστηκαν και ενώπιον της ανακριτικής ομάδας τέθηκαν νέα στοιχεία και μαρτυρίες σε σχέση με το αποτρόπαιο έγκλημα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν καταστηματάρχες που αγόρασαν την κλοπιμαία περιουσία από τον 29χρονο και συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης χρυσοχοείου στον οποίο μεταπούλησε το κλοπιμαίο Rolex ο δράστης έναντι ποσού 750 ευρώ, ο οποίος και συνελήφθηκε. Το ρολόι μεταπωλήθηκε αρχικά στην Ελλάδα και εν συνεχεία στη Γερμανία.

Υπέδειξαν σκηνές… είπε πως την σκότωσε

Κατά το διάστημα που τελούσαν υπό κράτηση οι δύο ύποπτοι προέβησαν και σε υποδείξεις σκηνών, όπως τη διαδρομή που ακολούθησαν μέχρι την οικία του θύματος, το σημείο από το οποίο εισήλθαν στο σπίτι της και το μέρος που ο 2ος ύποπτος παρακολουθούσε και είδε τον γιο της άτυχης Iryna και γι’ αυτό εν συνεχεία εγκατέλειψε το μέρος.

Ο 29χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος υπέδειξε το σημείο στο κρεβάτι που επιτέθηκε στο θύμα και τον τρόπο με τον οποίο την σκότωσε.

Ο καθ’ ομολογία δράστης υπέδειξε τους χώρους που επισκέφθηκε στη Λευκωσία, τα καταστήματα που πήγε για να πουλήσει τα κλαπέντα, ενώ διενεργήθηκαν και υποδείξεις σκηνών στα χωριά όπου διανυχτέρευσε ο 29χρονος κατά την περίοδο που καταζητείτο από τις αρχές.

Έκαναν χρήση ναρκωτικών και συμφώνησαν για το έγκλημα

Δράστης και συνεργός, συνωμότησαν να διαπράξουν τη ληστεία μία μέρα πριν και αφού ο 29χρονος ήταν απελπισμένος επειδή είχε χάσει όλο του τον μισθό στον τζόγο. Ο 24χρονος συμφώνησε μαζί του. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο η συνάντηση τους έγινε σε μπυραρία της Γερμασόγειας. Και εν συνεχεία μετέβησαν στο διαμέρισμα του όπου έκαναν χρήση ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο στόχος ήταν όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, να αποκτήσουν ηλεκτρονική πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του θύματος.

«Το σχέδιο ήταν ο πρώτος ύποπτος να κτυπήσει το θύμα, να μείνει αναίσθητη και να τοποθετήσει το αποτύπωμα της στο κινητό της τηλέφωνο για να το ξεκλειδώσει και να μεταφέρει ηλεκτρονικά όλα τα χρήματα της στο λογαριασμό του» αναφέρθηκε κατά την διαδικασία της προηγούμενης εβδομάδας στο Δικαστήριο.

Ενώπιον των ανακριτών και ένα ipad στο οποίο εντοπίστηκαν όλες οι συνομιλίες που είχε ο δράστης με το θύμα.

Σύμφωνα με κατάθεση του πρώην συζύγου του θύματος, ο 29χρονος φέρεται ως άτομο που προσέγγιζε πλούσιες γυναίκες, ενώ από το λογαριασμό της 36χρονης είχαν γίνει αναλήψεις περίπου 40.000 ευρώ τους τελευταίους μήνες.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα από τον ανακριτή, οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται ενώ υπολείπεται η λήψη άλλων 50 καταθέσεων και η διενέργεια 9 ερευνών. Η αξιολόγηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων συνεχίζεται ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Όπως ακούστηκε και κατά την πρώτη διαδικασία προσωποκράτησης ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 29χρονος απέδωσε τη διάπραξη του εγκλήματος στην ανάγκη του να εξασφαλίσει χρήματα, λόγω του εθισμού του στον τζόγο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network