MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΥΠΑΝ: Αρχίζει διαβούλευση για την τροποποίηση του νόμου για ιδιωτικά σχολεία

Advertisement

Sponsored by exness

Εντατική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την τροποποίηση της νομοθεσίας που ρυθμίζει τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων στην Κύπρο, αποφάσισε να αρχίσει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα

Η απόφαση αυτή, σημειώνει, έρχεται σε συνέχεια της συζήτησης τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βουλή, σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους ιδιωτικών σχολείων που λειτουργούν.

Advertisement

Η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, είναι «να καταστεί εφικτή η τροποποίηση της νομοθεσίας εντός των επόμενων μηνών». Σημειώνεται, ακόμα, ότι το Υπουργείο «έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση της σχετικής νομοθεσίας και έχει καταλήξει στη διαπίστωση ότι αυτή χρήζει αλλαγών, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο».

Η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας είχε ανοίξει με αφορμή τη λειτουργία μίας τάξης ιδιωτικού σχολείου διαφορετικού τύπου εντός ιδιωτικού σχολείου παρομοίου τύπου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο εκ μέρους του Συνδέσμου Γονέων, όσο και εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ, καθώς οι μαθητές της μίας τάξης του ιδιωτικού σχολείου διαφορετικού τύπου δεν έχουν την υποχρέωση να παρακαθήσουν σε εξετάσεις τετραμήνων. Κατά τη συζήτηση στη Βουλή είχαν διαπιστωθεί κενά στη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων στην Κύπρο.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network