MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΥΠΑΜ: Tα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν μια σύγχρονη μάστιγα

Advertisement

Sponsored by exness

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα θανατηφόρα στην Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας

Δυστυχώς στην Κύπρο παρά τη σημαντική μείωση των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων οι αριθμοί εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, σημειώνοντας ότι «τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν μια σύγχρονη μάστιγα».

Advertisement

Σε χαιρετισμό του στην Τελετή Βράβευσης 10 οπλιτών της 2022 ΕΣΣΟ, που έκαναν συστηματική χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης κατά τη διάρκεια της θητεία τους, ο Υπουργός είπε ότι «είναι πραγματικά λυπηρό κάθε χρόνο να χάνουμε συνανθρώπους μας κυρίως νεαρής ηλικίας ή την ίδια ώρα πολλοί να τραυματίζονται σοβαρά λόγω μιας στιγμής επιπολαιότητας και απερισκεψίας».

Πρόσθεσε ότι «αν δεν προβούμε σε ενέργειες, οι οποίες να διαμορφώνουν σε όλους υψηλή οδική συνείδηση και να εμπεδώνουν το όφελος που πρέπει να προκύπτει από την ορθή χρήση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας όσες πρωτοβουλίες κι αν αναλάβουμε δεν θα επιτύχουμε το επιθυμητό».

Το επιθυμητό, συνέχισε ο ΥΠΑΜ, είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και της απώλειας των ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο και την ίδια ώρα της καθήλωσης πολλών συνανθρώπων μας σε τροχοκάθισμα λόγω αδυναμιών να συνεχίσουν τη ζωή τους φυσιολογικά.

Ως Υπουργείο Αμυνας, είπε ο κ. Γιωργάλλας, «επιδιώκουμε τη διαμόρφωση οδικής συνείδησης πρώτιστα στους εθνοφρουρούς μας, αλλά και στο προσωπικό μας προκειμένου να αποτελούν παράγοντες ασφάλειας κατά τη διακίνησή τους στους δρόμους.

Πρόσθεσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν πραγματοποιούμε σε ετήσια βάση με εγκεκριμένους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και με τη συμβολή της Αστυνομίας Κύπρου ενημερωτικές διαλέξεις για την οδική ασφάλεια σε όλα της στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, αλλά και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου».

Ο Υπουργός Αμυνας είπε ότι «σκοπός μας είναι η συνεχής προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μελών και εθνοφρουρών μας και η υιοθέτηση επιπλέον μέτρων που θα συμβάλουν στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στον τόπο μας».

Καταλήγοντας χαιρέτισε την παρουσία στην τελετή του Πρεσβευτή Οδικής Ασφάλειας, Μιχάλη Παυλίδη, ο οποίος κατέστη παραπληγικός μετά από τροχαίο, σημειώνοντας ότι «με την παρουσία του και μόνο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα».

Σε δικό του χαιρετισμό ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης είπε ότι η Εθνική Φρουρά «αποτελεί ένα από τα ζωτικότερα τμήματα της κυπριακής κοινωνίας και περιλαμβάνει στις τάξεις της το πιο ζωντανό και παράλληλα το πλέον ελπιδοφόρο κομμάτι της, τους νέους».

Πρόσθεσε ότι «για τη διακίνηση των εθνοφρουρών συμμετέχουν στο σχέδιο 19 αδειούχες εταιρείες λεωφορείων οι οποίες εκτελούν 99 δρομολόγια καλύπτοντας τη διακίνηση των οπλιτών θητείας, συμβασιούχων οπλιτών από και προς τις επαρχίες και αστικά κέντρα του τόπου διαμονής τους».

Όπως είπε ο Αρχηγός της ΕΦ, «πρωταρχικό μέλημα του σχεδίου είναι η παροχή δωρεάν γρήγορης και κυρίως ασφαλούς διακίνησης των εθνοφρουρών κατά τις εξόδους τους, ενώ το εν λόγω σχέδιο απαλλάσσει τις οικογένειες των εθνοφρουρών από περιττά έξοδα και προσωπικό χρόνο που θα προϋπόθετε μετακίνηση με δικά τους μέσα, ενώ η μεταφορά των παιδιών τους βρίσκονται στα χέρια επαγγελματικών οδηγών».

Ανέφερε ότι «η Εθνική Φρουρά, έχοντας διαπιστώσει ότι έχει μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων επιδιώκει συνεχώς την επέκταση της χρήσης λεωφορείου από όσο το δυνατό περισσότερους εθνοφρουρούς».

Ο κ. Ζερβάκης είπε ότι «για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής επιζητούμε συνεχώς την υποστήριξη και συνεργασία των γονέων των εθνοφρουρών, με στόχο με τη συνδρομή τους, ώστε να αναγνωρίσουν οι εθνοφρουροί μας την αυξημένη ευθύνη και το ρίσκο, που αναλαμβάνουν από τους τροχαίους κινδύνους που προκύπτουν από τη χρήση ιδιωτικών οχημάτων ή και άλλων ιδιωτικών μέσων κατά τις άδειες και εξόδους τους, αλλά και την αντίστοιχη ευθύνη των συνεπιβατών τους».

Εκ μέρους της CNP Ασφαλιστικής, η οποία και φιλοξένησε την τελετή ως ένας από τους υποστηρικτές του σχεδίου, ο Γενικός της Διευθυντής, Ανδρέας Κ. Στυλιανού είπε ότι «η αντιμετώπιση των τροχαίων συγκρούσεων αποτελεί μια σημαντική κοινωνική πρόκληση διότι πέρα και πάνω από το οικονομικό κόστος είναι το ανθρώπινο κόστος, είναι οι ζωές που πραγματικά αλλάζουν, είναι οι ζωές που χάνονται, μετά από τροχαίες συγκρούσεις.

Πρόσθεσε ότι «προκλήσεις όπως αυτή απαιτούν την σύμπλευση δυνάμεων και την κοινή προσπάθεια του επιχειρηματικού κόσμου και της πολιτείας με στόχος «πολύ απλό αλλά που έχει μοναδική αξία, δηλαδή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Όπως είπε ο κ. Στυλιανού, «με προσήλωση στον στόχο και με μεθοδικές κινήσεις συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να ενισχύουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς για την οδική ασφάλεια των εθνοφρουρών μας, στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιείται και αυτή η Τελετή Βράβευσης εθνοφρουρών οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους από και προς τις μονάδες τους».

Σημείωσε ότι «είναι μια ενέργεια με ισχυρό συμβολισμό αλλά και σημαντική αξία διότι στέλνουμε σε όλους το μήνυμα της ατομικής ευθύνης και παροτρύνουμε τους εθνοφρουρούς μας να χρησιμοποιούν αυτά τα λεωφορεία».

«Δεν πρέπει να αφήνουμε τα όνειρά μας να γίνονται συντρίμμια» είπε ο κ. Στυλιανού οποίος κάλεσε όλους τους νέους να γίνουν συνοδοιπόροι οδικής ασφάλειας και να έχουν σωστή οδική συμπεριφορά για να κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network