MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΥΠΑΜ: «Φορέστε με υπερηφάνεια τα πηλήκιά σας». Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης νέων Στρατονόμων της 2020 ΕΣΣΟ

Advertisement

Sponsored by exness

Τελετή αποφοίτησης νέων Στρατονόμων της 2020 ΕΣΣΟ – Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρατόπεδο «ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ» στην Αθαλάσσα – Οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα του 964 Τάγματος Στρατονομίας στο Στρατόπεδο «ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ» στην Αθαλάσσα η τελετή αποφοίτησης των νέων Στρατονόμων της 2020 ΕΣΣΟ.

Advertisement

Τα πτυχία στους νέους Στρατονόμους επέδωσαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, ο Διοικητής του 964 Τάγματος Στρατονομίας Αντισυνταγματάρχης Αντρέας Ταπάκκης και ο Πρόεδρος των Εφέδρων Στρατονόμων Ταξίαρχος ε.α. Ιωάννης Παπασάββας.

Στους πέντε πρωτεύσαντες στρατονόμους επιδόθηκε αναμνηστικό αγαλματίδιο.

Στο πλαίσιο της τελετής αποφοίτησης οι νέοι στρατονόμοι πραγματοποίησαν εντυπωσιακές επιδείξεις όπως ελιγμούς με μοτοσικλέτες, διέλευση του στίβου μάχης, ασκήσεις ακριβείας, πολεμικές τέχνες και αντιοχλαγωγικές μάχες.

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα πρόληψης και εξάπλωσης που εφαρμόζονται δεν επέτρεψαν την παρουσία κοινού στη σημερινή τελετή.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη κατά την τελετή αποφοίτησης των Στρατονόμων της 2020 ΕΣΣΟ

«Με αισθήματα περηφάνειας, βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» για τη διεξαγωγή της τελετής αποφοίτησης των νέων στρατονόμων της 2020 ΕΣΣΟ.

Μιας τελετής που αποτελεί το επιστέγασμα της επίμοχθης εκπαίδευσης των νέων στρατονόμων και την κορύφωση της συνεχούς προσπάθειας που κατέβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα για να ενταχθούν από σήμερα στις τάξεις της Στρατονομίας.

Νέοι Στρατονόμοι, η σημερινή τελετή είναι αφιερωμένη σε εσάς και είμαι σίγουρος ότι θα παραμείνει με ανεξίτηλο τρόπο στη θύμησή σας.

Ολοκληρώσατε με επιτυχία την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και αυτό σας έκανε πιο δυνατούς. Ξεπεράσατε τα όριά σας παραμερίζοντας την ψυχική και σωματική κούραση. Επιδείξατε αξιοθαύμαστες αντοχές μπροστά σε κάθε πρόκληση. Το ρητό «Νόμος, Τάξις,

Πειθαρχία» σας έχει γίνει βίωμα και τρόπος ζωής.

Να θυμάστε ότι κάθε αγώνας στη ζωή, σας διαμορφώνει στα άτομα που είσαστε σήμερα. Έτοιμοι πλέον μαχητές, ικανοί να υπερασπίσετε την πατρίδα όταν αυτό χρειαστεί, αλλά και συνειδητοποιημένοι και ώριμοι μελλοντικοί πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Χάρη σε σας, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, διατηρούμε το αξιόμαχο σε υψηλό επίπεδο, κατοχυρώνοντας την αποτρεπτική δύναμη έναντι οποιασδήποτε εχθρικής απειλής.

Φορέστε με υπερηφάνεια τα πηλήκιά σας, τα πορφυρά μπερέ σας, και τιμήστε τη στολή του Στρατονόμου. Δικαιούστε και αξίζετε να νιώθετε περήφανοι. Με τη δική σας στάση και συμπεριφορά γίνατε το παράδειγμα για τους υπόλοιπους οπλίτες, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.

Από σήμερα αναλαμβάνετε την αποστολή για την επίβλεψη, τον έλεγχο, την εξασφάλιση του νόμου, της τάξης, της ασφάλειας, της πειθαρχίας και της άψογης παράστασης του στρατεύματος.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να συγχαρώ τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Στρατονομίας, οι οποίοι ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την απαιτητική και δύσκολη εκπαίδευσή σας, προκειμένου να είστε σε θέση να εκτελείτε απρόσκοπτα την αποστολή σας.
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι εμείς, και η κοινωνία γενικότερα, περιμένουμε πολλά από εσάς και είμαστε βέβαιοι ότι θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών μας.

Σας συγχαίρω για ακόμα μια φορά για την επιτυχία σας και σας εύχομαι υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Καλό υπόλοιπο θητείας. Σας ευχαριστώ.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network