MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΥΠΑΜ: Δεν υιοθετεί τα περί ελλείψεων στα ψυχομετρικά τεστ με αφορμή τον κατά συρροή δολοφόνο «Ορέστη»

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ανέφερε ότι δεν υιοθετεί τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ, περί ελλείψεων στα ψυχομετρικά τεστ της Εθνικής Φρουράς, σημειώνοντας ότι λαμβάνονται συνεχώς μέτρα για αναβάθμιση αυτών των διαδικασιών.

Advertisement

Ερωτηθείς για θέμα που έφερε στη δημοσιότητα η τηλεόραση του Alpha με αφορμή και το περιστατικό του κατά συρροή δολοφόνου, ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, o Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά συνεχώς αναβαθμίζει την ποιότητα τόσο επιχειρησιακά αλλά και για το προσωπικό της σε σχέση με αυτό το θέμα.

«Στα πλαίσια αυτά λαμβάνονται συνεχώς μέτρα και ήδη είχαμε κάποια μέτρα τα οποία είχαν προωθηθεί, αλλά ειδικά για αυτόν τον τομέα προωθούμε και άλλα μέτρα που πολύ σύντομα θα τα δείτε», ανέφερε μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για την έναρξη της Δράσης «ΑΘΗΝΑ 2019».

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορεί να πει, ο ΥΠΑΜ ανέφερε ότι για τα ψυχομετρικά τεστ θα ήθελε να αναφερθεί από κάποιον, -αφού όπως είπε αυτό δεν έγινε ποτέ-, ποιο προληπτικό μέτρο μπορεί να υπάρξει για εξειδικευμένες περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά τις δολοφονίες.

Γενικότερα μιλώντας και διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν συνδέεται με το περιστατικό, πρόσθεσε ότι έχει αλλάξει ο τρόπος των ψυχομετρικών εξετάσεων των υποψηφίων για τις παραγωγικές σχολές για να συνάδει με τις εξετάσεις που έχουν οι δόκιμοι αξιωματικοί. Πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα που υπήρξαν δίνουν το στίγμα της αλλαγής, αφού παλαιότερα το ποσοστό επιτυχίας ήταν στο 95% τώρα είναι στο 50%, κάτι που όπως είπε δείχνει ότι ανεβαίνει το επίπεδο.

Ερωτηθείς  κατά πόσο αναφέρονται τα κρούσματα που υπάρχουν στον στρατό, είπε ότι υπάρχουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που ακολουθούνται έτσι ώστε τέτοια περιστατικά που έρχονται στην επιφάνεια να οδηγούνται προς επιτροπές οι οποίες εξετάζουν αυτά τα άτομα.

Πρόσθεσε ότι από πέρυσι έχει καταρτιστεί Επιτροπή από ψυχιάτρους της Εθνικής Φρουράς και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έτσι ώστε να εξετάζουν αυτές τις περιπτώσεις ως Επιτροπή.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κενά σε αυτή τη διαδικασία», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network