MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπ. Παιδείας: Ύψιστης προτεραιότητας η ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας

Advertisement

Sponsored by exness

Η αναβάθμιση και ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας τόσο στην εκπαίδευση όσο και ευρύτερα στην κοινωνία, αποτελεί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στόχο ύψιστης προτεραιότητας για τον τόπο μας αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με την ευκαιρία της τελετής βράβευσης των παιδιών που διακρίθηκαν στους Διαγωνισμούς για την Ελληνική Γλώσσα στη διαχρονία της, στο Μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών «Τα παιδία παίζει» και στο Μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας «Παιχνιδοπρό(σ)κληση».

Advertisement

Ανακοίνωση αναφέρει ότι “το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εκτιμώντας την ελληνική γλώσσα ως φορέα των αξιών και του πολιτισμού μας, και αναγνωρίζοντας την ευθύνη και το ρόλο του σχολείου στη διάδοση και εμπέδωση της γλωσσικής ταυτότητας, ακολουθεί μια στοχευμένη πολιτική για την αποτελεσματική διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης”.

Για το σκοπό αυτό, συνεχίζει, “τα τελευταία δύο χρόνια τίθεται ως υπό έμφαση στόχος από το Υπουργείο Παιδείας, η προσπάθεια για βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, τα οποία εξαρτώνται άμεσα από τη βελτίωση της χρήσης της ελληνικής γλώσσας, μέσα από την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του μαθήματος στα νέα Ωρολόγια Προγράμματα, και από την καλλιέργεια κουλτούρας φιλαναγνωσίας και δεξιοτήτων γλωσσικού γραμματισμού”.

Η Δρα Ειρήνη Ροδοσθένους, Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων, κατά την τελετή βράβευσης στις 20 Φεβρουαρίου, είπε ότι “ο Α΄ Παγκύπριος Διαγωνισμός στο Μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών με θέμα `Τα παιδία παίζει` έχει αναδείξει τη δημιουργικότητα και την υλοποίηση με άριστο τρόπο των απαιτήσεων του διαγωνισμού”.

Οι συμμετοχές των σχολείων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, φτάνοντας τις εξήντα δύο σχολεία και τους 260 μαθητές στο σύνολό τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο των παιχνιδιών που υποβλήθηκαν, αλλά και η ποικιλία των θεμάτων, με τα οποία ασχολούνται, εμπνευσμένων από την Αρχαία Ελλάδα τη γλώσσα και τον πολιτισμό της, πράγμα που αντικατοπτρίζει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης”.

Για την τελική επιλογή η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολύ καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας, στην πρωτοτυπία των θεμάτων και στη σφαιρικότητα της ανάπτυξης της ιδέας”.

Τέλος, η Γεωργία Κούμα, Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης, αναφέρθηκε στον Διαγωνισμό «Παιγνιδοπρό(σ)κληση», ο οποίος απευθυνόταν σε μαθητές/τριες δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, σε προαιρετική βάση.

Η βράβευση αυτή αποτελεί δράση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ελληνικής Γλώσσας (20 -24 Φεβρουαρίου), καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network