MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπ. Παιδείας: «Συζητάμε για κάμερες, κιγκλιδώματα και συναγερμούς στα σχολεία»

Advertisement

Sponsored by exness

Συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού – Συζήτηση του θέματος της ασφάλειας στα σχολεία – Προς εξέταση οι εγκατάσταση καμερών, συναγερμών, κιγκλιδώματων – Όσα αναφέρε η Υπουργός σε δηλώσεις της

Ξανά ενώπιον Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού το θέμα της ενίσχυσης της ασφάλειας στα σχολεία με την συμμετοχή και της Υπουργού Παιδείας, Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Advertisement

Η Υπουργός σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίας ανέφερε ότι «η βία αποτελεί πολυπαραγοντικό φαινόμενο που χρήζει παράλληλης αντιμετώπισης σε διαφορετικά επίπεδα: σε ατομικό, σε οικογενειακό, σε σχολικό και κοινωνικό. Ξέρουμε ότι τα σοβαρότερα ζητήματα τα ζούμε στα σχολεία μας σε μη σχολικό χρόνο και κυρίως από άτομα που δεν είναι μαθητές και μαθήτριες».

«Παρόλα αυτά, σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι αρμόδιοι φορείς της κοινωνίας μας χρειάζεται να αναπτύξουμε τις κατάλληλες δράσεις αμέσως, ώστε να έχουμε αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση των θεμάτων βίας μέσα από συντονισμένες και συστηματικές δράσεις» σημείωσε.

Οι ενέργειες θα πρέπει, όπως είπε η Υπουργός να είναι απόρροια ολοκληρωμένου σχεδιασμού και όχι μεμονωμένες ή σπασμωδικές.

«Εξηγήσαμε σήμερα ότι ως Υπουργείο Παιδείας, δρούμε κυρίως στο επίπεδο της πρόληψης. Ο στόχος μας είναι να αναπτύξουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας από πολύ νωρίς, από την προσχολική ακόμα ηλικία, δεξιότητες και στάσεις για ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον», ανέφερε.

Ολοκληρωμένος σχεδιασμός

Ενδυναμώνουμε, όπως είπε, εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες πολυποίκιλα, σε πολλά επίπεδα και με πάρα πολλούς τρόπους. «Έχουμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό, τον οποίο ήδη υλοποιούμε, ώστε να αναπτυχθούν κατάλληλες δεξιότητες επικοινωνίας, αμοιβαίου σεβασμού, απόρριψης ακραίων συμπεριφορών. Παρόλα αυτά, το φαινόμενο είναι εκεί και είμαστε υποχρεωμένοι να το δούμε αμέσως και συστηματικά».

«Συνεπώς, για να αντιμετωπιστούν τα πολύ σοβαρά αυτά φαινόμενα, συζητάμε τα παθητικά μέτρα, όπως τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, ο φωτισμός, τα συστήματα συναγερμού, η φύλαξη, τα κιγκλιδώματα, χωρίς όμως να μας οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις, όπου τα σχολεία μας να φαίνονται και να είναι χώροι φύλαξης. Σε καμία περίπτωση οι εκπαιδευτικοί μας και οι μαθητές/μαθήτριές μας δεν είναι εκεί για να ζουν, να δρουν και να λειτουργούν σε χώρους φύλαξης», ανέφερε η Υπουργός.

Συνεπώς, πρόσθεσε, προχωράμε αμέσως, τοποθετούμε το θέμα στη σωστή του βάση, ώστε να αντιμετωπίζεται ως θέμα δημόσιας ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας περιουσίας και καλούμε μαζί μας όλους τους αρμόδιους φορείς.

Σύντομα όπως ανέφερε η Υπουργός, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα σχολεία είναι ασφαλείς χώροι μάθησης και δημιουργίας.

«Αυτό είναι το ζητούμενο. Είμαστε σε συνεργασία και με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αλλά και με όλους τους φορείς», είπε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network