MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπ. Παιδείας: Οι αρετές της γενιάς της ΕΟΚΑ επιβάλλονται σε εποχές όπως η δική μας

Advertisement

Sponsored by exness

Η συγκροτημένη εθνική συνείδηση και οι πατριωτικές επιταγές που τη συνοδεύουν αποτελούσαν τη δημιουργό αιτία πίσω από τις αξιοθαύμαστες ενέργειες της χρυσής γενιάς της ΕΟΚΑ, και αρετές αυτού του είδους επιβάλλονται σε εποχές μεγάλων αμφισβητήσεων, απρόβλεπτων ανατροπών και έλλειψης αισιοδοξίας όπως η δική μας, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, σε ομιλία του στην εκδήλωση του Συνδέσμου Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ 1955-1959, που έγινε σήμερα στα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς.

Advertisement

Ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε πως οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ και οι ήρωες μας είναι άξιοι κάθε τιμής, εφόσον εξασφάλισαν την απελευθέρωση της πατρώας γης, και τη βαριά κληρονομιά της προάσπισής της.

“Εις ανταπόδοση, οι νεότερες γενιές έχουμε ως ιερή υποχρέωση την ειλικρινή μελέτη της ιστορίας των αγώνων τους, και την απαραχάρακτη διδασκαλία της στα παιδιά μας, υποδεικνύοντας τις ποιοτικές δυνάμεις που χαρακτηρίζουν τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Εξάλλου, αυτόν ακριβώς τον σκοπό υπηρετούν εκδηλώσεις όπως η σημερινή, γι’ αυτό και έχουν ιδιαίτερη σημασία!”, επεσήμανε.

Ανέφερε πως “εξ αφορμής λοιπόν της σημερινής παρουσίας μας σε έναν από τους χώρους που εξέθρεψε το πνεύμα της αντίστασης εναντίον των ξένων κυρίαρχων, υπομιμνήσκουμε ευκλεείς πράξεις για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μας.

“Επιπρόσθετα, διαφυλάσσουμε την εθνική μας συνείδηση και αντλούμε πατριωτικό σθένος προς αντιμετώπιση παντός είδους κινδύνων και απειλών”, είπε ο Υπουργός Παιδείας, υπογραμμίζοντας πως η περίοδος του αγώνα της ΕΟΚΑ αποτελεί ορόσημο για την νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, εφόσον χαρακτηρίζεται από συγκλονιστικές πράξεις τόλμης, αποφασιστικότητας και αυτοθυσίας.

Ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων, πως “οι ατομικές και συλλογικές υπερβάσεις, που έλαβαν χώρα από τους κρατούμενους στα στρατόπεδα και γενικά από τον κυπριακό ελληνισμό, έδωσαν το δικαίωμα στη γενιά του 1955-1959 να είναι υπερήφανη για το γεγονός ότι κράτησε την εθνική αξιοπρέπεια ψηλά”.

“Οι τόποι των ολοκαυτωμάτων, των αγχονών, των βασανιστηρίων, των φυλακών και των στρατοπέδων συγκεντρώσεως, που σημάδεψαν την περίοδο του αγώνα της ΕΟΚΑ, αποτελούν απαυγάσματα των αξιέπαινων και θαυμαστών επιτευγμάτων που έχει να επιδείξει ο ελληνισμός στην πατρίδα μας”, είπε ο κ. Χαμπιαούρης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network