MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπ. Μεταφορών: Το χαμηλό επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων των Κυπρίων τροχοπέδη για την ανάπτυξη της ψηφιακής κοινωνίας

Advertisement

Sponsored by exness

Το χαμηλό επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων των Κυπρίων δρα ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη της ψηφιακής κοινωνίας, δήλωσε η Υπ. Μεταφορών – Σε χαιρετισμό της, στην Τελετή Βράβευσης των Νικητών του Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής 2018

Advertisement

Το χαμηλό επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων των Κυπρίων δρα ως τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου, η οποία σημείωσε πως μία από τις πιο βασικές προϋποθέσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών και της ευρύτερης δημιουργίας σχετικής ψηφιακής κουλτούρας

Σε χαιρετισμό της, στην Τελετή Βράβευσης των Νικητών του Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής 2018, η κ. Αναστασιάδου είπε ότι «με την ταχεία ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, το υπολογιστικό νέφος και η τεχνολογία αλυσίδας συστοιχιών (μπλοκ) (blockchain), ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ευρώπης θα επιταχυνθεί», για να προσθέσει ότι «όπως συνέβη και με προηγούμενες σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις, η ψηφιοποίηση επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα ζουν, αλληλεπιδρούν, σπουδάζουν και εργάζονται».

Όπως σημείωσε «ορισμένα επαγγέλματα θα εξαφανιστούν και άλλα θα αντικατασταθούν, θα δημιουργηθούν νέα επαγγέλματα, πολλά επαγγέλματα και πολλοί βιομηχανικοί κλάδοι θα μεταμορφωθούν και θα προκύψουν νέες δραστηριότητες», συμπληρώνοντας πως «οι εξελίξεις αυτές προσδίδουν τεράστια σημασία στην επένδυση στις ψηφιακές δεξιότητες του ατόμου σε όλη τη διάρκεια της ζωής του».

Ανέφερε, επίσης, ότι το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών σε συνεργασία με το Κέντρο Παραγωγικότητας, διοργανώνει Εργαστήρια και Προγράμματα Κατάρτισης για την εκμάθηση των συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, συμπληρώνοντας πως «η ανάπτυξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής συμβάλλει προς την κατεύθυνση της προετοιμασίας της κοινωνίας για το μέλλον που αναπόδραστα θα είναι ψηφιακό».

«Η εκπαιδευτική ρομποτική, συνδυάζει τη χρήση της επιστήμης, των μαθηματικών, της μηχανικής και της πληροφορικής για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ρομποτικής κατασκευής. Μέσα από τις δράσεις ρομποτικής, τα παιδιά αποκτούν νέες δεξιότητες, ενώ, παράλληλα, αναπτύσσεται η ομαδικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους. Με τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και βλέπουν τις εντολές τους να εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές», ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα ψυχαγωγική δραστηριότητα η οποία συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι μετατρέποντας έτσι την εκπαίδευση σε μια συγκλονιστική περιπέτεια και ανακάλυψη ταυτόχρονα», για να σημειώσει ότι «ο σχεδιασμός, η κατασκευή, ο προγραμματισμός και ο αυτοματισμός αποτελούν τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους οργανώνεται κάθε η ρομποτική εργασία, ενσωματώνοντας πάντα τη στόχευση, τη διερεύνηση και τη βελτιστοποίηση».

Για τον φετινό διαγωνισμό, ανέφερε πως στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, κάτι που καταδεικνύεται τόσο από το μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων που ανήλθε στα 871 άτομα, όσο και από τον πάρα πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών που ανήλθε στα 4000 άτομα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network