MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπ. Μεταφορών: Η ιστορία και πολιτισμός βοηθούν ένα λαό να αναπτυχθεί

Advertisement

Sponsored by exness

Η ιστορία και πολιτισμός βοηθούν ένα λαό να αναπτυχθεί, λέει η ΥΜΕΕ – Μιλώντας στην τελετή απονομής των Βραβείων στους μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Μαθητικό Φιλοτελικό Διαγωνισμό

Advertisement

Η ιστορία και ο πολιτισμός είναι στοιχεία που διδάσκουν και βοηθούν ένα λαό να αναπτυχθεί και να ωριμάσει, είπε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου στην τελετή απονομής των Βραβείων στους μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Μαθητικό Φιλοτελικό Διαγωνισμό.

Ανέφερε ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που αποδέχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρόσκληση της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας να απονείμει τα βραβεία και τους επαίνους στους μαθητές της Β’ τάξης των Δημόσιων και των Ιδιωτικών Γυμνασίων, οι οποίοι διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Μαθητικό Φιλοτελικό Διαγωνισμό 2018-2019 με θέμα «Εκκλησίες και Μοναστήρια της Κύπρου και τα Κυπριακά Γραμματόσημα».

«Παρευρίσκομαι σ’ αυτή την εκδήλωση για να συγχαρώ τα παιδιά των 14 χρόνων τα οποία επέλεξαν με τη δική τους θέληση, σε μια περίοδο της χαλάρωσης των αξιών και των κινδύνων που παραμονεύουν, να διαγωνιστούν αποδεχόμενοι τους όρους του «ευ αγωνίζεσθαι» στον Παγκύπριο Μαθητικό Φιλοτελικό Διαγωνισμό της σχολικής χρονιάς 2018 – 2019», σημείωσε.

Απευθυνόμενη στα παιδιά, τους συνεχάρη διότι επέλεξαν να αφιερώσουν μέρος από τον ελεύθερο τους χρόνο για να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να γράψουν ένα αξιόλογο και μοναδικό κείμενο για τη σχέση ανάμεσα στις Εκκλησίες και στα Μοναστήρια της Κύπρου και τα Κυπριακά Γραμματόσημα.
«Αυτό και μόνο το γεγονός καταδεικνύει την ευαισθησία και την ποιότητα των αναζητήσεων σας σε θέματα όπως η ιστορία και ο πολιτισμός του τόπου μας. Η ιστορία και ο πολιτισμός είναι στοιχεία που διδάσκουν και βοηθούν ένα λαό να αναπτυχθεί και να ωριμάσει», συμπλήρωσε.

Παρόλο που οι διαστάσεις των γραμματοσήμων είναι τόσο μικρές, σαν πολύτιμες μινιατούρες, είπε, έχουν το ξεχωριστό προνόμιο και τη δύναμη να μεταφέρουν και να προβάλουν ανά το Παγκόσμιο πολλά στοιχεία από τον πολιτισμό μιας χώρας.
«Τα γραμματόσημα που εκδίδουν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, όπου και αν ταξιδέψουν, προβάλλουν την Κύπρο, την ιστορία της, τον πανάρχαιο πολιτισμό της και το φυσικό της πλούτο. Με τις καλαίσθητες απεικονίσεις τους και με την ομορφιά τους ελκύουν και μαγεύουν όλους τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, σ’ όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης. Αλλά, πέρα από την μαγεία και την ομορφιά, τα καλλιτεχνικά αυτά δημιουργήματα προβληματίζουν τους ανθρώπους και τους ευαισθητοποιούν πάνω σε καίρια ζητήματα που απασχολούν ολόκληρη την ανθρωπότητα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network