MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπ. Μεταφορών: Εσωτερικό θέμα της «Ζήνων» οι πληρωμές των μαθητικών δρομολογίων

Advertisement

Sponsored by exness

Εσωτερικό θέμα της εταιρείας “Ζήνων” είναι η καταβολή του κόστους των μαθητικών διαδρομών που πραγματοποιεί η εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων», δήλωσε πριν από λίγο η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Advertisement

Σε σύσκεψη που προηγήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών υπό την προεδρία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, Σταύρου Μιχαήλ, αποφασίστηκε όπως τα μαθητικά δρομολόγια στην επαρχία Λάρνακας, που δεν διεξήχθησαν το πρωί, πραγματοποιηθούν κανονικά. Το δρομολόγια αυτά γίνονται από συνεργάτες της εταιρείας και όχι υπαλλήλους της εταιρείας, η οποία θεωρεί το πρόβλημα των δεδουλευμένων των συνεργατών της θα επιλύετο σε συνεργασία με το Υπουργείο.

Στις δηλώσεις της, η κ. Αναστασιάδου χαρακτήρισε το θέμα ως «εσωτερική διαφορά» της εταιρείας με τους συνεργάτες της.

«Πληροφορηθήκαμε και εμείς αργά χθες στο Υπουργείο ότι επρόκειτο σήμερα να αναβληθούν κάποια δρομολόγια που αφορούν μαθητικές διαδρομές στην επαρχία Λάρνακας λόγω εσωτερικής διαφοράς που προέκυψε στην ίδια την εταιρεία Ζήνων με συνεργάτες της εταιρείας», είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος στο Υπουργείο να δράσει προκειμένου να επιλυθεί η διαφορά.

Όπως πρόσθεσε, «παρόλο που δεν είναι και δικό μας θέμα, σήμερα όμως καλέσαμε την εταιρεία με τον συνεργάτη της να προσέλθει εδώ στο Υπουργείο και μετά από σύσκεψη υπό την προεδρία του Γενικού Διευθυντή έχει επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα».

«Είναι παράκληση και έκκληση μας προς την εταιρεία οποιαδήποτε εσωτερικά της ζητήματα να τα αντιμετωπίσει και να τα αντιμετωπίσει έγκαιρα, είτε αυτά αφορούν τους εργαζόμενους είτε υπεργολάβους και συνεργάτες της, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στη διακίνηση ιδιαίτερα των μαθητών σε μια περίοδο έναρξης των σχολικών εργασιών», είπε.

Σε ερώτηση αν τέθηκε ζήτημα για αναθεώρηση του ποσού που η εταιρεία λαμβάνει από το Υπουργείο, η κ. Αναστασιάδου είπε πως οι εταιρείες κατά καιρούς μπορεί να θέτουν διάφορα αιτήματα προς το Υπουργείου, για να προσθέσει πως «υπάρχει, όμως, η σχετική σύμβαση με το Υπουργείο μέσα από την οποία όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται και μελετούνται».

Σε παρατήρηση ότι η εταιρεία δεν θεωρεί το ζήτημα ως εσωτερικό αλλά το συνδέει με το Κόστος Ανά Χιλιόμετρο (ΚΑΧ) και τα ποσά που λαμβάνει από το Υπουργείο μέσω της σύμβασης, η κ. Αναστασιάδου είπε πως τα πάντα εξαρτώνται από τα ποσά που λαμβάνει από το Υπουργείο, τα οποία «καθορίζονται και προκύπτουν από την εφαρμογή της σύμβασης».

«Οτιδήποτε άλλο, εμείς θεωρούμε ότι δεν αφορά το Υπουργείο και είναι εσωτερικό της εταιρείας», κατέληξε.

Εξάλλου, σε γραπτή ανακοίνωσή της, η εταιρεία «Ζήνων» αναφέρει ότι «σε σημερινή συνάντηση μεταξύ ενδιαφερομένων μερών, υπό την Προεδρία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων, επετεύχθη κατ’ αρχήν συμφωνία σύμφωνα με την οποία από σήμερα το μεσημέρι όλα τα μαθητικά δρομολόγια της επαρχίας Λάρνακας θα διεξάγονται κανονικά».

Προστίθεται ότι «πολύ σύντομα, θα ακολουθήσει  νέος γύρος διαβουλεύσεων για λήψη οριστικών αποφάσεων».

Η εταιρεία «απολογείται» στο επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε από την σημερινή μη διεξαγωγή των μαθητικών δρομολογίων στη πόλη και επαρχία Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network