MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπ. Γεωργίας: Δύο μελέτες για χαρτογράφηση και αξιολόγηση υπηρεσιών οικοσυστημάτων

Advertisement

Sponsored by exness

Δύο μελέτες για χαρτογράφηση και αξιολόγηση υπηρεσιών οικοσυστημάτων, δήλωσε ο Υπ. Γεωργίας –  Σε χαιρετισμό του στο Σεμινάριο για την Χαρτογράφηση και Αξιολόγηση των Υπηρεσιών των Οικοσυστημάτων

Advertisement

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, δήλωσε, σήμερα Τρίτη, ότι η Κύπρος, «έχει προχωρήσει με την εκπόνηση δύο μελετών για τη χαρτογράφηση και αξιολόγηση των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων».

Εξήγησε ότι «η πρώτη αφορά στον οδικό χάρτη για την υλοποίηση πλαισίου αξιολόγησης οικοσυστημάτων υπηρεσιών και η δεύτερη στη χαρτογράφηση και αξιολόγηση των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων της Κύπρου, ενώ στο παρόν στάδιο εκπονούνται άλλες δυο μελέτες που αφορούν οικοσυστήματα ποταμιών και υγροτόπων του νησιού μας».

Σε χαιρετισμό του στο Σεμινάριο για την Χαρτογράφηση και Αξιολόγηση των Υπηρεσιών των Οικοσυστημάτων ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «η ανάγκη για την αποτίμηση των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων στην Κύπρο αποτελεί σημαντικό μέρος και του προγράμματος iLIFETroodos».

Πρόσθεσε ότι «το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σκοπός του είναι η αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού ως προς τις φυσικές αξίες του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους, για τις οποίες εντάχθηκε στο Δίκτυο Natura 2000, και τις οικοσυστημικές υπηρεσίες που παρέχει».

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Τμήμα Δασών, ως επικεφαλής εταίρος, το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Πανεπιστήμιο Frederick και η εταιρεία Contact Advertising Agency.

Όπως είπε ο Υπουργός, «το έργο στοχεύει στην προώθηση της ευαισθητοποίησης του κοινού, όσον αφορά στην ανάγκη προστασίας του Δικτύου Natura 2000 γενικότερα και πιο συγκεκριμένα του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους, καθώς επίσης και στη διάχυση της γνώσης σχετικά με τις φυσικές αξίες και τις οικοσυστημικές υπηρεσίες που παρέχει».

Ανέφερε ότι «τον Ιούνιο του 2018 συστάθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μια συντονιστική ομάδα για την προώθηση της αποτίμησης των οικοσυστημικών υπηρεσιών στην Κύπρο».

Συντονιστής της ομάδας είναι ο Καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος, ενώ στην ομάδα συμμετέχουν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ευαγγελία Δράκου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Βογιατζάκης και εκπρόσωποι των Τμημάτων Περιβάλλοντος και Δασών.

Ο Υπουργός Γεωργίας, αναφερόμενος στο συνέδριο, είπε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις, «έχουν σημαντική πρόσθετη αξία, αφού υπενθυμίζουν, ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν για τη σημασία των υπηρεσιών που προσφέρουν τα οικοσυστήματα και συμβάλλουν παράλληλα σημαντικά στις προσπάθειες διασφάλισης ενός περιβάλλοντος που αρμόζει τόσο στη δική μας όσο και στις μελλοντικές γενιές».

Πρόσθεσε ότι «η ολοκλήρωση της χαρτογράφησης και αξιολόγησης των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων στην Κύπρο αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό εγχείρημα και το διήμερο αυτό συνέδριο θα συμβάλει τα μέγιστα προς την κατεύθυνση αυτή».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network