MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπ. Εξωτερικών: Η νέα ταξιδιωτική οδηγία για Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία

Advertisement

Sponsored by exness

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών – Έκδοση Ταξιδιωτικής Οδηγίας για Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία

Στην έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία προχώρησε το πρωί της Τρίτης το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, με ισχύ από 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 (Κύπρου), μέχρι τις 5 Ιανουαρίου και ώρα 23.59.

Advertisement

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

Υπό το φως της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 που έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πανδημία, και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τον εντοπισμό νέου στελέχους του ιού SARS-COV-2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκδώσαμε σήμερα νέα Ταξιδιωτική Οδηγία, με ισχύ μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2021, συμβουλεύοντας τους Κύπριους πολίτες όπως αποφεύγουν να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός αν αυτό είναι απολύτως αναγκαίο.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ

Χώρες που καλύπτει:

Ηνωμένο Βασίλειο Μεγάλης Βρετανίας και Βορείου Ιρλανδίας

Σύσταση προς Κύπριους πολίτες:

Αποφύγετε να ταξιδέψετε αν δεν είναι αναγκαίο.

Διάρκεια ισχύος:

Από 21/12/2020, ώρα 18:00 (Κύπρου), μέχρι 5/1/2021, ώρα 23.59

Λεπτομέρειες:

Υπό το φως της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του Covid-19 που χαρακτηρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πανδημία, και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που προκύπτουν αναφορικά με τον εντοπισμό νέου στελέχους του ιού SARS-COV-2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Κύπριους πολίτες όπως αποφεύγουν να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός αν αυτό είναι απολύτως αναγκαίο.

Εάν είναι αναγκαίο να ταξιδέψετε, συνιστάται όπως μεριμνήσετε να ενημερωθείτε εκ των προτέρων για τους κανονισμούς και περιορισμούς που βρίσκονται σε ισχύ αναφορικά με την είσοδο και παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περαιτέρω, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι έλεγχοι ή/και περιορισμοί σε σχέση με τον Covid-19 ενδέχεται λόγω της κατάστασης να διαφοροποιηθούν ανά πάσα στιγμή με τρόπο που να επηρεάσουν το ταξίδι σας.

Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, προτρέπονται να παρακολουθούν τα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Covid-19 και το νέο στέλεχος του ιού SARS-CoV-2, να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες των τοπικών Αρχών και να λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής προστασίας.

Επισημαίνεται ότι, για σκοπούς διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας για προληπτικούς λόγους και μέχρι να αποσαφηνιστούν περαιτέρω στοιχεία από την επιστημονική κοινότητα, για όσους αφικνούνται στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, θα ισχύουν τα σχετικά μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατία με τη σχετική ανακοίνωσή του ημερ. 21/12/2020.

Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται ήδη ή που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ενθαρρύνονται να εγγραφούν στην διαδικτυακή πλατφόρμα Connect2CY.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες που προτίθενται να ταξιδέψουν/επιστρέψουν στην Κύπρο θα πρέπει να ακολουθούν τη διαδικασία και να εγγράφονται στην διαδικτυακή πλατφόρμα Cyprus Flight Pass και να πληρούν τις ισχύουσες προϋποθέσεις για είσοδο στη Δημοκρατία ως αυτές έχουν καθοριστεί από τα σχετικά Διατάγματα και τις Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σχετικά διατάγματα, ανακοινώσεις, δελτία τύπου και ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας και άλλες αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες της Δημοκρατίας είναι διαθέσιμα στην ειδική ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Τηλεφωνικοί αριθμοί για επικοινωνία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης:

Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο
+44 2073214100 (9.00-16.30, Δευτέρα – Παρασκευή)

Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών:
+357 22651113 (8:30 – 15:00, Δευτέρα – Παρασκευή)

Λειτουργός Υπηρεσίας Υπουργείου Εξωτερικών:
+357 99660129 (εκτός ωρών εργασίας*)

Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων Υπουργείου Εξωτερικών:
+357 22801000 (8:30 – 15:00, Δευτέρα – Παρασκευή)

* Η τηλεφωνική γραμμή του λειτουργού υπηρεσίας είναι διαθέσιμη εκτός ωρών εργασίας και σκοπό έχει την παροχή βοήθειας σε έκτακτες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network