MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπ. Εργασίας: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη στις ΜΚΟ

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη στις ΜΚΟ, λέει η Υπ. Εργασίας – «Ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων να διευρύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής»

Advertisement

H Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο του οποίου προΐσταται, θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη προς τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, διαβεβαίωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της, σε φιλανθρωπικό τσάι που διοργανώνει ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς, τον οποίο ανέγνωσε η Προϊστάμενη τοπικού γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών Γερμασόγειας, η κα. Αιμιλιανίδου είπε πως σήμερα, η προσφορά υπηρεσιών από εθελοντές, εκφράζεται με πολλές μορφές και δράσεις  με αποτέλεσμα, ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων να διευρύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και να έχει μετατραπεί σε ένα οργανωμένο σύστημα κοινωνικής προσφοράς, που η συμβολή του στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντική.

Όπως είπε, η σχολική αγωγή και φροντίδα, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για  κοινωνικοποίηση και υγιή ανάπτυξη των παιδιών, ώστε, να αναπτύξουν βασικές ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, του Υπουργείου Εργασίας, εγγράφουν και επιθεωρούν τη λειτουργία προγραμμάτων παροχής φροντίδας για παιδιά, διασφαλίζοντας έτσι τα κατώτατα επίπεδα ποιότητας σύμφωνα με σχετικές νομοθεσίες και κανονισμούς, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις νέες και πραγματικές ανάγκες των ανήλικων προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Εκφράζοντας την στήριξή της στη δημιουργία τέτοιων προγραμμάτων στα οποία παρέχεται ετήσια οικονομική ενίσχυση, βάσει του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο κα. Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό, στηρίζεται και το έργο του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Μέσα Γειτονιάς, το οποίο για το 2018 έλαβε κρατική ενίσχυση ύψους €30.000 για τη λειτουργία του προγράμματος του Κέντρου Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών και σήμερα εξυπηρετεί 75 παιδιά, από όλο τον Δήμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal