MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υφ. Καινοτομίας: Πάνω από 3 χιλιάδες πολίτες στην εφαρμογή «COVTRACER»

Advertisement

Sponsored by exness

Στα κινητά πέραν των 3 χιλ. πολιτών ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ μέχρι χθες, δηλώνει ο Υφυπουργός – Αναμένεται να βοηθήσει στην ισχνηλάτηση – Περιμένουν αύξηση αριθμού τις επόμενες μέρες και ώρες

Τρεις χιλιάδες τριακόσια άτομα είχαν κατεβάσει την εφαρμογή ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ (COVTRACER) μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, ο οποίος τόνισε πως ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ μέσα στις επόμενες ώρες και μέρες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ

Ήδη, όπως είπε, ο αριθμός αυτός πρέπει αυτή τη στιγμή να είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ τα νέα στοιχεία θα είναι στη διάθεση του το απόγευμα.

Η εφαρμογή ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ (COVTRACER) έχει ως στόχο την αναχαίτιση της Πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Για να επιτευχθεί η αναχαίτιση αυτή χρειάζεται η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αναγνώριση πολιτών που είχαν έρθει σε επαφή με πολίτες που έχουν μολυνθεί από τον ιό, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 14 ημερών.

«Ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει διαγνωσθεί με κορωνοϊό, είναι άλλο να δει μέσα από την εφαρμογή τους χώρους που έχει επισκεφθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες και άλλο να προσπαθεί να θυμηθεί πού έχει πάει και με ποιους ήρθε σε επαφή», είπε ο κ. Κόκκινος.

Ο Υφυπουργός τόνισε πως αυτή η εφαρμογή έγκειται καθαρά στην ευχέρεια και στη θέληση του κάθε πολίτη, αν επιθυμεί δηλαδή εθελοντικά να την κατεβάσει και να την έχει στο κινητό του και είναι εντελώς οικειοθελώς που θα δώσει τις όποιες πληροφορίες.

Το σκέλος της εφαρμογής που αφορά την καταγραφή τοποθεσίας είναι εθελοντικό και τα δεδομένα που καταγράφονται ανήκουν αποκλειστικά στον χρήστη, ο οποίος έχει την αποκλειστική πρόσβαση στα δεδομένα. Όπως υπογράμμισε, ο πολίτης που θα διαγνωστεί με τον ιό, μόνο αν το θελήσει θα μοιραστεί τις πληροφορίες τοποθεσίας στις οποίες βρισκόταν τις τελευταίες 2 βδομάδες, με τους επιδημιολόγους του κράτους.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Κόκκινος είπε πως η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης εφαρμογής θα αποδειχθεί στην πράξη, καθώς η μνήμη του κάθε ανθρώπου μπορεί να διαφέρει.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκινος, με τον έλεγχο των διαδρομών του χρήστη, εντοπίζονται οι τοποθεσίες που έχει επισκεφτεί το άτομο που έχει διαγνωστεί με τον ιό και επιτρέπει έγκαιρη παρέμβαση, όπως ενδεχομένως εκκένωση και απολύμανση κάποιων χώρων, ενώ δίνει τη δυνατότητα να εντοπιστούν οι επαφές που είχε όλο αυτό το διάστημα. Σημείωσε πως η χρήση της εφαρμογής μπορεί να μειώσει την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής πάντως, μόνο οι κάτοχοι κινητών με Android λογισμικό μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή Ιχνηλάτης (COVTRACER), ενώ σε λίγες μέρες, όπως είπε ο κ. Κόκκινος η εφαρμογή θα προσφέρεται και για κινητά Apple.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network