MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ξύπνησαν μνήμες… Κατάμεστο το Αρχαίο Θέατρο Σαλαμίνας

Advertisement

Sponsored by exness

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, χθες βράδυ, η πολυσυζητημένη παράσταση του Θεατρικού Οργανισμού στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας.

Advertisement

Μετά από 41 χρόνια, για πρώτη φορά αρχαία τραγωδία, και συγκεκριμένα η τραγωδία του Ευριπίδη Ιππόλυτος, ανεβάστηκε στο Θέατρο της Σαλαμίνας προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους 3567 Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση.

Η παράσταση, που ήταν υπερτιτλισμένη στην τουρκική και αγγλική γλώσσα, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του ΘΟΚ με τον Σύνδεσμο της Εντός των Τειχών Πόλης της Αμμοχώστου (MASDER) και τελούσε υπό την αιγίδα της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό.

Παρόντες στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας ήταν δύο διαπραγματευτές, αρκετά στελέχη του ΑΚΕΛ και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαππουρίδης. 

Πρόεδρος ΘΟΚ: Ο πολιτισμός έχει τη δύναμη να δημιουργήσει νέο κεφάλαιο στην ιστορία 

Η παράσταση του Ιππόλυτου στο αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας απέδειξε ότι ο πολιτισμός έχει και τη δύναμη και την ψυχή να δημιουργήσει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της Κύπρου, δήλωσε σήμερα στο Κυπριακό Πρακτορείο, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) Γιάννης Τουμαζής.

«Ήταν μια σημαντική βραδιά για τον ΘΟΚ, που καλωσόρισε τον κόσμο στο αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας μετά από σαράντα- δύο χρόνια, στη διοργάνωση του “Ιππόλυτου”. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Το Θέατρο ήταν κατάμεστο. Εκτός από τις τριάμισι χιλιάδες θέσεις, είχαν καταληφθεί όλοι οι διαθέσιμοι χώροι ακόμη και τα σκαλιά του αρχαίου Θεάτρου», είπε.

Ήταν μια εξαιρετική παράσταση σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους, συνέχισε, με το εκλεκτό επιτελείο του ΘΟΚ να δίνει τον καλύτερο του εαυτό μέσα από τη φόρτιση που είχε από τη συμμετοχή του κόσμου.

Θεωρώ, είπε ο κύριος Τουμαζής, ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου από τη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό.

Στα «σκαριά» κι άλλες εκδηλώσεις

Ο κύριος Τουμαζής, ο οποίος είναι και μέλος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό, ερωτηθείς ποια είναι τα επόμενα βήματα της Επιτροπής, ανέφερε ότι «συζητούνται διάφορες προτάσεις και στόχος είναι η διοργάνωση πολλών τέτοιων πολιτιστικών γεγονότων που θα φέρουν τις δύο κοινότητες πιο κοντά και να αναδείξουν την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά. Η Επιτροπή βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία αλλά σίγουρα συζητούμε πάρα πολλά ενδιαφέροντα ενδεχόμενα», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network