MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ξεκίνησε ο χορός των αντιδράσεων για την αποχώρηση Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Οι πρώτες αντιδράσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς για τη σημερινή αποχώρηση του Μουσταφά Ακιντζί από το τραπέζι των συνομιλιών

Το κείμενο ανανεώνεται

Advertisement

Θύελλα αντιδράσεων μετά την αποχώρηση του Μουσταφά Ακιντζί από τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Η ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας του ΕΛΑΜ για εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος στα σχολεία φαίνεται να είναι το θέμα που προκάλεσε το αδιέξοδο στη συνάντηση.

Η σημερινή εξέλιξη με την αποχώρηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί δεν αποτελεί το τέλος των διαπραγματεύσεων και ο ΔΗΣΥ θα κάνει ό, τι μπορεί για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι “εάν η κοινή μας θέληση να φτάσουμε σε μια λύση παραμένει αναλλοίωτη, τότε δεν μπορούμε να τη θέτουμε σε κίνδυνο με φτηνές δικαιολογίες που δεν διαθέτουν ούτε βάση ούτε ουσιαστικό περιεχόμενο”.

“Λυπούμαστε για την σημερινή εξέλιξη και την αποχώρηση του κ Ακιντζί από τις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, δεν θεωρούμε ότι το θέμα αυτό θα έπρεπε να λάβει τέτοιες διαστάσεις”, είπε ο κ. Νεοφύτου, στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε στη Λευκωσία σε Πρεσβευτές χωρών μελών της ΕΕ και μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Οι δύο ηγέτες πρέπει να συναισθανθούν τις ευθύνες τους έναντι του τόπου και του κυπριακού λαού». Αυτό ήταν το Tweet που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος , Νικόλας Παπαδόπουλος, εμφανίστηκε πιο επικριτικός αναφέροντας ότι «Όσοι είχαν “αγιοποιήσει” τον κατοχικό ηγέτη τα προηγούμενα χρόνια τι έχουν να πουν σήμερα;  Τεράστιες οι ευθύνες τους για την απενεχοποίηση». 

Περδίκης: Αποχώρησε χωρίς ουσιαστική αιτία

Την καταδίκη του αναφορικά στη σημερινή αποχώρηση του Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί από τις συνομιλίες, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ο οποίος έκανε λόγο για απαράδεκτη και προκληπτική στάση του κ. Ακιντζι.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Περδίκης είπε πως ο κ. Ακκιντζί για ευτελή λόγο και χωρίς ουσιαστική αιτία αποχώρησε από τις συνομιλίες και κάλεσε το ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση “να προβούν στις ανάλογες ενέργειες, ώστε να επανέλθει στην τάξη ο Μουσταφά Ακιντζί και η τουρκοκυπριακή ηγεσία”.

“Το προηγούμενο περιστατικό”, είπε, “που πάγωσε τις συνομιλίες ήταν η εισβολή του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ, που ήταν τεράστια πρόκληση και παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Δεν νομίζω να συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου η απόφαση της Βουλής να αφιερώνονται λίγα λεπτά σε μια αναφορά για ένα ιστορικό γεγονός, για το οποίο ο κάθε ένας μπορεί να έχει την άποψη του”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network