MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ξεκινά σήμερα ο δημοφιλής στην Κύπρο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge

Advertisement

Sponsored by exness

Αρχίζει σήμερα ο διήμερος δημοφιλής στην Κύπρο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, ο οποίος έκανε το νησί μας παγκόσμια γνωστό μετά τις πρωτιές που κέρδισαν κυπριακές ομάδες.

Τον διαγωνισμό φέρνει στην Κύπρο κάθε χρόνο ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO). Λόγω της πανδημίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος διαδικτυακά. Η νικήτρια ομάδα θα λάβει καθοδήγηση από διεθνείς μηχανικούς του διαστήματος και ένα έπαθλο 500 ευρώ για υποστήριξη στην προώθηση της ιδέας που θα προτείνουν.

Advertisement

Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 11 π.μ., διαδικτυακά στη σελίδα του CSEO στο facebook και στο κανάλι YouTube. Οι ομάδες που θα συσταθούν θα εργάζονται μέχρι τις 3 μ.μ. την Κυριακή, και στη συνέχεια θα κάνουν τις παρουσιάσεις τους στο διαδίκτυο για αξιολόγηση από τους κριτές.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν ζωντανά την Κυριακή το απόγευμα. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουν στον διεθνή διαγωνισμό του NASA Space Apps Challenge.

Ο Πρόεδρος του CSEO, Γιώργος Δανός, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι αν ο Οργανισμός δει ότι η νικήτρια ομάδα, αφού λάβει το πρώτο βραβείο και καθοδήγηση από τον CSEO, συνεχίσει να βελτιώνει περαιτέρω την ιδέα της και εντοπίσουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον στην ομάδα, τότε ο CSEO μπορεί να βοηθήσει αυτή την ομάδα με ένα space start-up, να βοηθήσει την καριέρα τους ή ακόμη και να τους προσλάβει σε ερευνητικές θέσεις στα διαστημικά έργα του Οργανισμού.

Φέτος, το CSEO στοχεύει να στηρίξει και να καθοδηγήσει οποιονδήποτε χωρίς εκπαίδευση ή εμπειρία στον διαστημικό τομέα για να ασχοληθεί με το διάστημα.

Ο Colm Larkin, επικεφαλής Εκπαίδευσης του CSEO υπενθύμισε τις πολλές πρωτιές που έλαβε η Κύπρος στον διεθνή αυτό διαγωνισμό και σημείωσε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κοιτάζουμε μπροστά.

Το πρόγραμμα Άρτεμις της NASA και η Σεληνιακή Πύλη μας προσφέρουν νέες και συναρπαστικές προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν από τους διαστημικούς οργανισμούς να αναζητήσουν λύσεις από μη διαστημικές επιχειρήσεις για τις πάμπολλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, είπε.

«Γνωρίζουμε ότι η Κύπρος διαθέτει τεράστιο πλούτο γνώσεων και δημιουργικότητας για να βοηθήσει στην επίλυση αυτών προκλήσεων», είπε ο κ. Larkin στο ΚΥΠΕ.

Πρότεινε σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Space Apps να παρακολουθήσουν το πρόσφατο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσαν ο CSEO, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ESA και το Moon Village Association με θέμα πώς οι επιχειρήσεις που δεν ασχολούνται με το διάστημα αλλά και απλά πρόσωπα μπορούν να εμπλακούν με την εξερεύνηση της Σελήνης, καθώς σε λίγα χρόνια θα δημιουργηθεί εκεί μόνιμη ανθρώπινη βάση.

Το διαδικτυακό σεμινάριο είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση https://www.facebook.com/CyprusSpaceExplorationOrganisation/videos/738171993722749/ ή στο https://youtu.be/smjPXjcUxwY.

«Παρακολουθώντας αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο, μπορεί κανείς να δει πώς μπορούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις ή την εμπειρία τους σε οποιαδήποτε από τις προκλήσεις του Space Apps 2020», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network