MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ξεκάθαρη θέση από ΔΕΟΚ… «Κάτω τα χέρια από το ΓεΣΥ»

Advertisement

Sponsored by exness

Η ΔΕΟΚ απαιτεί σεβασμό στην φιλοσοφία και στην αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ

Η ΔΕΟΚ, με ανακοίνωση της, εκφράζει την ανησυχία της και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις θέσεις και πρωτοβουλίες κομμάτων που έχουν σαν στόχο την αλλαγή της φιλοσοφίας του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Στέλνει επίσης, σαφέστατο και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους, υπό το σύνθημα «κάτω τα χέρια από το ΓεΣΥ».

Advertisement

Είναι απαράδεκτο, σημειώνει, τα μικρά προβλήματα που φυσιολογικά προκύπτουν σε μια τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση να μεγιστοποιούνται και να τυγχάνουν πολιτικής εκμετάλλευσης με προφανή στόχο την αλλοίωση και την υπονόμευση βασικών αρχών και θεμελιωδών στοιχείων, όπως ο θεσμός του προσωπικού ιατρού και ο μονοασφαλιστικός χαρακτήρας του συστήματος.

Επισημαίνει ότι το Γενικό Σχέδιο Υγείας, δύο χρόνια μετά την λειτουργία του, έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους του και έχει αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία.

«Προβλήματα που εντοπίζονται όπως αδυναμία στον εμπλουτισμό του καταλόγου των φαρμάκων, οι καταχρηστικές πρακτικές από μερίδα ιατρών, οι λίστες αναμονής σε συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες και δυσλειτουργίες στον θεσμό του προσωπικού ιατρού μπορούν να επιλυθούν αποτελεσματικά χωρίς παρεμβάσεις και αλλαγές που θα αποπροσανατολίζουν το σύστημα από την βασική του αποστολή» προστίθεται.

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια στην διαδικασία αυτονόμησής τους, η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι «οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες».

«Η ανάθεση διαχείρισης τους στον ΟΚΥΠΥ, δεν απαλλάσσουν την πολιτεία από την υποχρέωση στήριξης τους μέχρι την πλήρη οικονομική, διοικητική και επιχειρησιακή τους αυτονόμηση. Θυμίζουμε ότι η αυτονόμηση θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί πλήρως πριν από την λειτουργία του Γενικού Σχεδίου Υγείας», σημειώνεται.

Έχουμε χρέος, αναφέρει, όλοι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την κορυφαία αυτή κοινωνική μεταρρύθμιση για τον τόπο μας.

«Θα παλέψουμε με κάθε μέσο για να προστατεύσουμε την φιλοσοφία του ΓΕΣΥ που στηρίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη και στο δικαίωμα ίσης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network