MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ξεχύνονται στους δρόμους και ενώνουν τις φωνές τους κατά των εξετάσεων ανά τετράμηνο

Advertisement

Sponsored by exness

«Όχι στις εξετάσεις τετραμήνων» – Στους δρόμους σήμερα μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς κατά του θεσμού – Ζητούν την πλήρη κατάργηση του και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για τη διαμόρφωση ενός συστήματος αξιολόγησης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών – Πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό Μέγαρο

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Advertisement

Στους δρόμους ξεχύνονται σήμερα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη «θυματοποίηση χιλιάδων μαθητών και την καταρράκωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που έχουν επιφέρει οι εξετάσεις τετράμηνων».

Συγκεκριμένα, η ώρα 11 το πρωί, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης, ΠΣΕΜ και ΟΕΛΜΕΚ, θα πορευτούν προς το Προεδρικό Μέγαρο για να στείλουν ηχηρά μηνύματα κατά του θεσμού, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους φορείς της παιδείας μετά τα τραγικά αποτελέσματα του α’ τετραμήνου.

Σύμφωνα με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης: «η πορεία διαμαρτυρίας αποφασίστηκε μετά από προβληματισμό και έχοντας ως κίνητρο μόνο το συμφέρον των παιδιών μας και του δημόσιου σχολείου».

«Η πορεία έχει ως σκοπό να ακουστεί η φωνή των γονιών, των παιδιών και των εκπαιδευτικών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έτσι ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία και να σταματήσει τη συρματοποίηση χιλιάδων μαθητών», σημειώνουν οι οργανωμένοι γονείς.

Μιλώντας στη Cyprus Times για τη στήριξη της ΟΕΛΜΕΚ στην κοινή πορεία διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών, ο αντιπρόεδρος της εκπαιδευτικής οργάνωσης, Θέμης Πολυβίου, ανέφερε πως «πρέπει να δούμε πώς θα εφαρμόσουμε τα δεδομένα με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα που υπήρξαν στον πρώτο τετράμηνο».

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο υιοθετούν τη θέση των μαθητών για πλήρη κατάργηση του θεσμού, ο κ. Πολυβίου απάντησε: «εμάς η θέση μας από τον Σεπτέμβρη ήταν η αναστολή, μετά όμως όταν δεν εισακούστηκε αυτό και είδαμε ότι καταδικάστηκαν οι μαθητές, είπαμε ότι όπως είναι τα δεδομένα θέλουμε να ζητήσουμε και αν δεν βελτιώνεται η κατάσταση δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κατάργηση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γρηγόρης Γρηγορίου, δήλωσε στη Cyprus Times «εμείς θα πορευτούμε μαζικά και δυναμικά, με τη στήριξη των οργανωμένων γονέων και των οργανωμένων καθηγητών, προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα παραδώσουμε υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τα χιλιάδες πρόβλημα που δημιουργούν οι εξετάσεις τετραμήνων  και με το αίτημα για κατάργηση τους».

«Θέλουμε να υπάρξει έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, για να συνδιαμορφώσουμε ένα σύστημα αξιολόγησης που θα εξυπηρετεί τον μαθητή και την ανάγκες του», υπογράμμισε.

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους μαθητές «να σταθούν δίπλα από το οργανωμένο μαθητικό κίνημα και όλους τους γονείς, να είναι εκεί παρών για να δώσουμε και αυτή τη μεγάλη μάχη που μας περιμένει».

Αναφερόμενος στο «δελτίο επίδοσης» που ετοίμασε το μαθητικό κίνημα για τον υπουργό Παιδείας, στο οποίο του έβαλαν «απροβίβαστο» βαθμό, ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ είπε πως θα το παραδώσουν στο Προεδρικό ούτως ώστε να καταδείξουν «πόσο τραγική είναι η κατάσταση στα σχολεία με ένα ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network