MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ξανά στο τραπέζι ΠτΔ – Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα Αναστασιάδης -Ακιντζί  – Συναντήθηκε με Έιντε ο ΠτΔ

Advertisement

Συνάντηση στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό θα έχουν σήμερα στις 1830 οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας.

Ενωρίτερα, το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Εσπεν Μπαρθ Ειντε. Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο έκανε έκκληση για μείωση της έντασης από τις δύο πλευρές, παράλληλα επανέλαβε τη σθεναρή αποφασιστικότητα του ΟΗΕ να συμβάλει όσο μπορεί ούτως ώστε οι δύο ηγέτες να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για λύση του Κυπριακού.

Σε δήλωσή του κατά την επιστροφή του από τις συνομιλίες στις 2 του Μάη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε πει ότι υπάρχει πλέον ένας συμφωνημένος ορισμός σε ό,τι αφορά τον καθορισμό του τόπου νόμιμης διαμονής (legal domicile) και την ενάσκηση των τεσσάρων ελευθεριών από τους πολίτες μιας μελλοντικής ομόσπονδης Δημοκρατίας στο νησί, ωστόσο υπάρχουν λεπτομέρειες που είναι συνυφασμένες με αυτά που έχουν συμφωνηθεί όπου υπάρχουν διαφορές και πρέπει να εξευρεθεί τρόπος συμφωνίας.

Έκκληση για μείωση της έντασης από τον Έιντε

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε αναφέρει πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την αποτελεσματική συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων, στα οποία ακόμα υπάρχουν διαφορές, όπως σημείωσε.

Εξάλλου, χθες, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη, του Τ/κ ηγέτη και του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Γενικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτεν Βέρβεϊ, για  τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ad hoc Επιτροπής για την εξοικείωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network