MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ξανά στην Κύπρο Ζολώτας-Φόλε. Μεγάλη επιτυχία της Νομικής Υπηρεσίας στην υπόθεση Focus

Advertisement

Sponsored by exness

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ανατρέπει την υπόθεση της Focus – Στο κατηγορητήριο και ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας και πάλι Μιχάλης Ζολώτας και Μιχάλης Φόλε – Νίκη της Νομικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα το τριμελές εφετείο του Ανώτατου Δικαστηρίου στην απόφαση του αναφέρει πως κάνει αποδεκτούς όλους τους λόγους έφεσης που καταχώρησε εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης, κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία είχε διακοπεί η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων Μιχάλη Ζολώτα και Μιχάλη Φόλε στην υπόθεση Focus.

Advertisement

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η ακύρωση του Εθνικού εντάλματος σύλληψης δεν ακύρωνε αυτοδικαίως και τα Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης μετά τα οποία προσήχθησανστην Δημοκρατία οι κατηγορούμενοι (Ζολώτας-Φόλε) και ως εκ τούτου δεν προκύπτει ζήτημα παράνομης προσαγωγής τους.

Να σημειωθεί πως το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως η Κατηγορούσα Αρχή και γενικότερα οι διωκτικές Αρχές δεν επέδειξαν καμία κακοπιστία ή δόλο απέναντι στους κατηγορούμενους.

Τέλος ανάτρεψε την θέση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ότι η δίωξη των κατηγορουμένων είχε μολυνθεί εξαιτίας της παράνομης έκδοσης του Εθνικού εντάλματος σύλληψης.

Το Ανώτατο αναφέρει στην απόφαση του πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρωτόδικο δικαστήριο έσφαλε και άμεσα διέταξε την επαναφορά των κατήγορων εναντίον των Ζολώτα και Φολε.

Σε επικοινωνία που είχε η Cyprus Times, με τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας, Ανδρέα Αριστείδη μας ανέφερε πως «η Νομική Υπηρεσία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι κατηγορούμενοι  να ενημερωθούν για την αναβίωση του κατηγορητηρίου εναντίον τους και την συνακόλουθη υποχρέωσή τους να έρθουν στη Δημοκρατία ώστε να παρουσιαστούν ενώπιον του Κακουργιοδικείου για συνέχιση της δίκης. Θεωρούμε ότι και το Δικαστήριο, κατά την επόμενη δικάσιμο, θα δώσει τις ανάλογες οδηγίες ώστε να διευθετηθεί και να επιτευχθεί η παρουσία των δύο κατηγορούμενων».

Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία είχε διακοπή εκκρεμούσης της έφεσης, είναι ορισμένη για συνέχιση στις 9 Ιανουαρίου 2020.

Κληρίδης: «Όπου διαπιστώνεται ύπαρξη νομικών λαθών πρέπει να ασκείται έφεση»

«Από τη στιγμή που κάποιες σοβαρές υποθέσεις στοιχειοθετούνται, πρέπει απαραίτητα να οδηγούνται στο Δικαστήριο και πρέπει να καταβάλλεται κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να αποδεικνύονται. Εκεί δε που διαπιστώνεται η ύπαρξη νομικών λαθών από πλευράς δικαστηρίων θα πρέπει να ασκείται έφεση έτσι ώστε να μπαίνουν  στην σωστή τους πορεία και να απονέμεται δικαιοσύνη τελικά» δήλωσε στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha Κύπρου, σχολιάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης.

Οι κατηγορίες

Υπενθυμίζεται πως ο Μιχάλης Ζολώτας αντιμετώπιζε κατηγορίες που αφορούσαν αδικήματα συγκάλυψης κατά παράβαση του περί Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμου, ενώ ο Μιχάλης Φόλε αντιμετώπιζε κατηγορίες που αφορούσαν αδικήματα συναλλαγών που υποδηλώνουν διαφθορά, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, ενεργούς δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση παραμένουν ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του Αθηνά Χριστοδούλου και οι εταιρείες Α. C. Christodoulou Consultants Ltd, Marfin Invesment Group – MIG (πρώην Marfin Financial Group – MFG) και Focus MaritimeCorp. ως νομικά πρόσωπα. Κατηγορούμενος στην υπόθεση ήταν και ο Ανδρέας Κιζουρίδης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση μετά τη διακοπή της ποινικής του δίωξης από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network