MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ξανά χωρίς λεωφορεία η Πάφος. Σε νέα επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται οι οδηγοί

Advertisement

Sponsored by exness

Σε νέα επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται οι οδηγοί λεωφορείων στην Πάφο – Διαμαρτύρονται για μη τήρηση των δεσμεύσεων για τους μισθούς

Advertisement

Σε νέα επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται από τις έξι  το πρωί οι εργαζόμενοι στον οργανισμό συγκοινωνιών Πάφου αφού οι υποσχέσεις που τους είχαν δοθεί ότι θα πληρώνονταν την δευτέρα τον μισθό Απριλίου δεν έχουν υλοποιηθεί.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων ο Χρήστος Ευαγγέλου ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι πείστηκαν ότι την δεύτερα θα έπαιρναν επιταγές και έλυσαν την απεργία τους από το προηγούμενο Σάββατο. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχουν πληρωθεί αφού η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι δεν έγινε το έμβασμα  από το υπουργείο, ως ήταν η συμφωνία που κατέληξαν την Παρασκευή εκπρόσωποι του υπουργείου μεταφορών και της εταιρείας με την μεσολάβηση και των βουλευτών της επαρχίας.

Οι εργαζόμενοι ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα λεωφορεία από χθες αλλά ως ένδειξη καλής θέλησης  ολοκλήρωσαν τα χθεσινά  δρομολόγια και ξεκινούν να απεργούν από σήμερα. Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι λειτουργοί του υπουργείου μεταφέρουν την  ημέρα καταβολής των χρημάτων που συμφωνήθηκαν από μέρα σε μέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία ανέμενε να λάβει μέρος των χρημάτων που αφορούν τα δρομολόγια αλλά και μέρος του κόστους καυσίμων.

Χθες , σύμφωνα με πληροφορίες , ζητήθηκε από την εταιρεία να προσκομιστούν εκ νέου στο υπουργείο μεταφορών τα στοιχεία που είχαν κατατεθεί την προηγούμενη εβδομάδα με τις απαιτήσεις της εταιρείας ενώ το θέμα φαίνεται ότι θα απασχολήσει και νέα συνάντηση σήμερα στην κεντρική επιτροπή αλλαγών και απαιτήσεων με την συμμετοχή εκπροσώπων της ελεγκτικής υπηρεσίας και του γενικού λογιστηρίου της δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας έχει ασκήσει πιέσεις και προς τις δυο πλευρές για να μην προχωρήσει  η απεργία θεωρώντας ότι η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τα σχολεία, το τέλος της χρονιάς, και η απουσία των λεωφορείων θα έδινε στους τελειόφοιτους την δικαιολογία που ψάχνουν για να μην μεταβαίνουν στα σχολεία τους. Από την απεργία αναμένεται να επηρεαστούν εκ νέου γύρω στις έξι χιλιάδες μαθητές και άλλες 16 περίπου χιλιάδες τουρίστες, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι που διακινούνται καθημερινά με τα λεωφορεία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network