MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βύρας: Δεν ήταν εισήγηση της Ενωσης Δήμων η παράταση μέχρι το 2024 της θητείας των Δημάρχων

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν ήταν εισήγηση της Ενωσης Δήμων η πρόταση για παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2024, της θητείας των υφιστάμενων Δημάρχων και Κοινοταρχών, ώστε οι εκλογές τους να συμπέσουν με τις Ευρωεκλογές, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων, Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Ο κ. Βύρας σχολίαζε στο ΚΥΠΕ χθεσινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας (Πολίτης) σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση προσανατολίζεται να διατηρήσει στο νομοσχέδιο μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το άρθρο που προβλέπει παράταση της θητείας των υφιστάμενων Δημάρχων, Κοινοταρχών, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων μέχρι τον Μάρτιο του 2024, για να δοθεί χρόνος στις τοπικές αρχές να προετοιμάσουν και να εφαρμόσουν τις αλλαγές που προβλέπουν τα νομοσχέδια για τη Μεταρρύθμιση και να συμπέσουν οι επόμενες Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές με τις Ευρωεκλογές.

Advertisement

Στις δηλώσεις του ο κ. Βύρας είπε ότι «αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι ως Ενωση Δήμων δεν ήταν δική μας εισήγηση». Αντιθέτως, σημείωσε, «επειδή πολλοί μπορούν να μπουν στον συνειρμό να πουν ότι προσπαθούμε, σύμφωνα με τον τίτλο της εφημερίδας, να έχουμε «μπόνους», αυτό είναι κάτι με το οποίο δεν έχουμε ασχοληθεί ως Ενωση Δήμων και δεν θα ασχοληθούμε ούτε στο μέλλον».

Πρόσθεσε ότι οι θέσεις της Ενωσης Δήμων «όπως έχουν προκύψει με τις εισηγήσεις μας για το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βασίζονται καθαρά στο τι θεωρούμε εμείς ότι είναι το συμφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες».

Ο κ. Βύρας είπε ακόμα ότι «εκεί θα παραμείνουν οι δικές μας εισηγήσεις και προσπάθειες. Αυτό είναι ένα θέμα που θα χειριστεί το Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα κόμματα». Σημείωσε πως «αυτό είναι ένα θέμα που ούτε μας προβληματίζει, ούτε θα δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, γιατί το σημαντικό για εμάς είναι το νομοσχέδιο, η ουσία δηλαδή, να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει με τη μεταρρύθμιση».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network