MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνι στο σημερινό «μενού». Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Advertisement

Sponsored by exness

Βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνι στο σημερινό «μενού» – Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση – Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για τις επόμενες ημέρες – Η πρόγνωση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Η σκόνη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα, σταδιακά υποχωρεί.

Advertisement

Σήμερα ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλάζι, με τα φαινόμενα ωστόσο σύντομα να καθίστανται μεμονωμένα, κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές. Από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν εκ νέου μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αρχικά τοπικά νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ωστόσο αργότερα θα καταστούν κυρίως καταβατικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες

Σε ισχύ μέχρι σήμερα στις 17:00 βρίσκεται η κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Όπως αναφέρεται, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν αρχικά το δυτικό μισό του νησιού και προοδευτικά και τις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Οι επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται αστάθεια στην περιοχή, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, τις απογευματινές κυρίως ώρες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Το Σάββατο, σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network