MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Βράζουν» οι γονείς παιδιών με αναπηρίες για προτάσεις Προδρόμου. Ζητούν ενίσχυση της ενιαίας εκπαίδευσης

Advertisement

Sponsored by exness

«Βράζουν» οι γονείς παιδιών με αναπηρίες για προτάσεις Προδρόμου – Απαιτούν ενίσχυση της ενιαίας εκπαίδευσης – Κατηγορούν το Υπουργείο πως αγνοεί τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Αναστάτωση και σύγχυση έφεραν εκ νέου στις τάξεις των γονιών παιδιών με αναπηρίες, οι προτάσεις που προωθεί ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, για Ειδική Εκπαίδευση.

Advertisement

Μάλιστα, εκπρόσωποι των οργανώσεων για τα παιδιά με αναπηρίες αποχώρησαν από τη σχετική ημερίδα που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα το Υπουργείο Παιδείας, κατά την ομιλία του Πρόδρομου Προδρόμου, διαμαρτυρόμενοι για τις προτάσεις που παρέθεσε ο Υπουργός.

Συγκεκριμένα, οι γονείς των παιδιών με αναπηρίες εναντιώνεται στις προτάσεις Προδρόμου θεωρώντας πως αυτές αντί να ενισχύουν την ενιαία εκπαίδευση, νομιμοποιούν τον διαχωρισμό των μαθητών με αναπηρίες.

Σε δηλώσεις της στη Cyprus Times, η Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης «Αγκαλιά Ελπίδας», Γιούλα Πιτσιάλη, αναφέρει ότι «το Υπουργείο Παιδείας επισφράγισε την πολιτική του αποκλεισμού και διαχωρισμού των παιδιών με αναπηρίες από τα γενικά σχολεία και αντί να κάνει ημερίδες για να βρει τους τρόπους για βελτίωση των σχολείων ούτως ώστε να μπορούν να δεχτούν όλα τα παιδιά με σεβασμό προς τη διαφορετικότητα τους, προσπαθεί να βρει τρόπους να διαχωρίσει και να τα αποκλείσει».

Επίσης η κυρία Πιτσιάλη επισημαίνει πως «το Υπουργείο αγνοεί τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, που λέει ξεκάθαρα ότι το δικαίωμα του κάθε παιδιού είναι να έχει ποιοτική-συμπεριληπτική ενιαία εκπαίδευση, ενώ παράλληλα αγνοεί και τις συστάσεις του ΟΗΕ προς το κράτος μας, το οποίο λέει ότι πρέπει να σταματήσουμε την πολιτική διαχωρισμού και να προχωρήσουμε σε μια νομοθεσία-πολιτική ενιαίας εκπαίδευσης».

«Μας ανακοινώνουν ότι οι δαπάνες αυξάνονται συνεχώς, αλλά τα πράγματα γίνονται τον χειρότερα. Δεν πρέπει να ενισχύσουν την ειδική, πρέπει να ενισχύσουν την ενιαία εκπαίδευση. Το κάθε παιδί θα απολαμβάνει την εκπαίδευση βάση των δικών του ικανοτήτων», εξήγησε η κυρία Πιτσιάλη.

Μιλώντας με τη σειρά του για το ζήτημα ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στη Cyprus Times, επισημαίνει στο ακόμη δεν έχουν εξετάσει στα συλλογικά τους όργανα τις προτάσεις του Υπουργού Παιδείας, ωστόσο φαίνεται πως στο παρόν στάδιο περιορίζονται σε γενικές αναφορές.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον συμμερίζονται τις ανησυχίες των γονιών παιδιών με αναπηρίες, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, είπε πως «η ΟΕΛΜΕΚ υποστήριξε τη διαδικασία και υπάρχουν και σχετικά ψηφίσματα για να κινηθούμε προς την ενιαία εκπαίδευση».

«Απ’ εκεί και πέρα μέσω κοινής μας επιστολής οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και οι σύνδεσμοι γονέων, ζητούσαμε διάλογο για τη διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη για τη νομοθεσία και το προσχέδιο που έχει ετοιμαστεί. Εμείς επιμένουμε πως πρέπει να γίνει κάποια συζήτηση για τις προτάσεις, δεδομένου ότι τις ακούσαμε προφορικά αλλά δεν είδαμε αναλυτικά τι προτείνεται. Εκείνο που φαίνεται εκ πρώτη όψεως από τις προτάσεις, ότι δεν κινούμαστε προς την ενιαία εκπαίδευση, όπως ήταν ο στόχος προηγουμένως αλλά είναι κάποιες κινήσεις που εμπίπτουν στα πλαίσια του υφιστάμενου συστήματος της ειδικής εκπαίδευσής», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network