MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βόμβα από Deloitte: Όλοι γνώριζαν για το «μνημόνιο συναντίληψης» στο ΓεΣΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Το «μνημόνιο συναντίληψης» για το Γενικό Σύστημα Υγείας υπήρχε και ενήμεροι για την ύπαρξή του ήταν και οι γιατροί – Ξεκαθαρίζει το τοπιο ο Οίκος Deloitte 

Advertisement

Ο οίκος Deloitte, εκπρόσωπος της οποίας όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ήταν ο μεσολαβητής στην όλη προσπάθεια, με ανακοίνωσή της αποκατέστησε χθες την αλήθεια εκφράζοντας παράλληλα λύπη για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Υγείας, του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» , ο Οίκος Deloitte ξεκαθαρίζει πως εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων μερών ήταν ενήμεροι για όλα τα στάδια της διαδικασίας, διαψεύδοντας έτσι τους ισχυρισμούς κάποιων εκ των ηγετικών στελεχών του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΠΙΣ) οι οποίοι δήλωναν άγνοια για την ύπαρξη του μνημονίου συναντίληψης αλλά και για την προσπάθεια που είχε καταβληθεί.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ο διεθνής οίκος αναφέρει: «Η θέση του οίκου μας ήταν και παραμένει αναλλοίωτη να μην συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο που αφορά στο Γενικό Σύστημα Υγείας. Ωστόσο, μετά από παράκληση του Υπουργού Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, για πλήρες και οριστικό κλείσιμο του θέματος ”Μνημόνιο Συναντίληψης”, η Deloitte διευκρινίζει τα ακόλουθα:

  • Η διαμόρφωση του πλαισίου όπου θα καταγράφονταν τα δεδομένα σε σχέση με τις μέχρι τότε διαβουλεύσεις, καθώς και ο εντοπισμός επιπρόσθετων σημείων που δυνατόν να μείωνε το χάσμα μεταξύ Υπουργείου Υγείας / Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για να επαναφέρει τα δύο μέρη σε διάλογο, ήταν ο κύριος στόχος της εν λόγω καλόπιστης, ανεπίσημης πρωτοβουλίας.
  • Εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων μερών ήταν ενήμεροι για όλα τα στάδια της διαδικασίας διαμόρφωσης και επαναδιατύπωσης της εν λόγω πρωτοβουλίας. Η Deloitte εκφράζει τη λύπη της που η προσπάθεια αυτή δεν οδήγησε σε μια κοινά αποδεκτή διευθέτηση της διαφοράς.
  • Σημειώνεται ότι υπάρχει κοινή αντίληψη μεταξύ των δύο μερών σε σχέση με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα και υπογράμμισαν τον αλληλοσεβασμό στους θεσμούς που εκπροσωπούν.
  • Το εν λόγω γεγονός θεωρείται λήξαν και ευελπιστούμε ότι οι δύο πλευρές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου, με στόχο την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού και λειτουργικού σχεδίου υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι από μερίδα μελών της ηγεσίας του ΠΙΣ η δημοσιοποίηση της ύπαρξης του μνημονίου συναντίληψης για το ΓεΣΥ είχε χαρακτηριστεί ως «ψευδής είδηση». Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μάριος Καραϊσκάκης είχε δηλώσει ότι επρόκειτο «για κατασκεύασμα» του ίδιου του υπουργού Υγείας και για «επικοινωνιακά τεχνάσματα». Είχε, μάλιστα, κατηγορήσει τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου για πλαστογραφία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network