MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Βολές» ΟΚΥπΥ κατά προσωπικών ιατρών για αναπάντητες κλήσεις. Νέος θάλαμος covid στη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Ετοιμασίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για νέο θάλαμο Covid λόγω αύξησης νοσηλειών – Ήδη λειτούργησε νέος θάλαμος κορωνοϊού στη Λευκωσία – «Βολές» από ΟΚΥπΥ κατά μερίδας προσωπικών ιατρών που δεν ανταποκρίνονται στις κλήσεις πολιτών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πλάνο του ΟΚΥπΥ για διαχείριση των νοσηλευτηρίων τα οποία δέχονται νέα πίεση το τελευταίο διάστημα, λόγω και της ραγδαίας αύξησης περιστατικών κορωνοϊού.

Advertisement

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times ήδη γίνονται ετοιμασίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ώστε να τεθεί εντός των επόμενων ημερών σε λειτουργία νέος θάλαμος που θα νοσηλεύει περιστατικά covid.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Παθολογικό Θάλαμο Β’, ενώ στα σχέδια βρίσκεται και η χρήση της Ψυχιατρικής πτέρυγας ώστε να μετατραπεί εάν παραστεί ανάγκη, σε Βραχεία Νοσηλεία.

Αυτή την στιγμή ο θάλαμος βραχείας νοσηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού λειτουργεί με 6 κλίνες, οι οποίες το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι συνεχώς κατειλημμένες.

Την ίδια ώρα, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω της αύξησης νοσηλευομένων λειτούργησε ήδη μέρος του Χειρουργικού Θαλάμου και εξυπηρετεί περιστατικά κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών για θωράκιση του Συστήματος Υγείας και για να διασφαλιστεί ότι τα νοσηλευτήριά παραμένουν σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούν σε πιθανή περαιτέρω αύξηση των νοσηλευόμενων το επόμενο διάστημα, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας προήδρευσε το βράδυ της Κυριακής, ευρείας σύσκεψης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

«Βολές» ΟΚΥπΥ σε προσωπικού ιατρούς… για αναπάντητες κλήσεις

Έκκληση προς του προσωπικούς ιατρούς ώστε να ανταποκρίνονται στις κλήσεις πολιτών απευθύνει ο ΟΚΥπΥ μέσω της Cyprus Times.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας ο Εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού, Χαράλαμπος Χαριλάου, επισήμανε ότι το κοινό πρέπει να αποτείνεται πρώτα στους προσωπικούς ιατρούς για να λάβει οδηγίες και όχι να πηγαίνει απευθείας στα Νοσοκομεία.

«Τα περιστατικά που βρίσκονται στο σπίτι πρέπει να επικοινωνούν πρώτα με τους προσωπικούς ιατρούς και μετά να έρχονται στα Νοσοκομεία. Διαπιστώσαμε ότι αρκετός κόσμος που επισκέπτεται την Βραχεία δεν χρήζει νοσηλείας και «κρατάει» τις κλίνες δημιουργώντας συμφόρηση» είπε.

Την ίδια ώρα ο κ. Χαριλάου επισήμανε ότι ο ΟΚΥπΥ έγινε δέκτης παραπόνων από αρκετούς πολίτες, ότι προσωπικοί ιατροί δεν ανταποκρίνονται σε τηλεφωνήματα πολιτών ώστε να τους δοθούν οδηγίες.

«Οι προσωπικοί ιατροί πρέπει να ανταποκρίνονται καθώς είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος τους για να γίνεται μία πρώτη αξιολόγηση. Ήδη επικοινωνήσαμε με τον ΟΑΥ και αναμένεται να σταλεί εγκύκλιος προς τους προσωπικούς γιατρούς για το θέμα αυτό. Τους καλεί κόσμος και δεν απαντάνε, ή κλείνουν τα τηλέφωνα μερικοί» τόνισε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal