MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Βολές» μαθητών κατά Προδρόμου για εξετάσεις τετράμηνων – «Πρωτοφανής αδιαφορία»

Advertisement

Sponsored by exness

«Βολές» μαθητών κατά Προδρόμου για εξετάσεις τετράμηνων – Καλούν νέο ΥΠΑΝ να προχωρήσει σε άμεση κατάργηση του θεσμού – «Τραγικά αποτελέσματα, πρωτοφανής αδιαφορία»

Βολές κατά του Υπουργείου Παιδείας ρίχνουν και οι μαθητές -μετά τους οργανωμένους γονείς- για τα απογοητεύτηκα αποτελέσματα του εξετάσεων του α’ τετραμήνου, κάνοντας λόγο για θυματοποίηση τους, ενώ καλούν παράλληλα το νέο Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει σε κατάργηση του θεσμού.

Advertisement

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της η ΠΣΕΜ αναφέρει πως «εχουν γνωστοποιηθεί από τα χθες τα αποτελέσματα των Εξετάσεων του Α’ Τετραμήνου, τα οποία δυστυχώς επιβεβαίωσαν τα όσα είχαμε προειδοποιήσει τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αυτού του αντιπαιδαγωγικού θεσμού».

Σημειώνει δε, πως «εκ του αποτελέσματος για ακόμα μια φορά οι συνέπειες αυτού του θεσμού φαίνονται στην πράξη, με θύματα εμάς τους μαθητές».

Το μαθητικό κίνημα τονίζει επίσης πως «τα τραγικά αποτελέσματα των Εξετάσεων του Α’ Τετραμήνου άλλωστε αποτελούν το επισφράγισμα της όλης προβληματικής  και μη επαρκούς προετοιμασίας των εξετάσεων αλλά και των ίδιων των λαθών του ΥΠΑΝ, τα οποία έθεσαν και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον μας».

«Η προχειρότητα που επέδειξαν, η τεράστια ύλη, ο βαθμός δυσκολίας των γραπτών αλλά και η διαρροή θεμάτων δικαιολογημένα προκάλεσαν αναστάτωση, ταλαιπωρία αλλά και περισσότερο άγχος στους μαθητές, οδηγώντας την πλειοψηφία από αυτούς στην αποτυχία», συμπληρώνει.

Υποδεικνύουν δε, πως «θεωρούμε πως δικαιωνόμαστε – δυστυχώς – όλοι όσοι διαμαρτυρόμαστε εδώ και καιρό. Μαθητές, καθηγητές αλλά και γονείς ευθύς εξαρχής ζητήσαμε, επανειλημμένα, την κατάργηση του αντιπαιδαγωγικού αυτού θεσμού. Η πρωτοφανής αδιαφορία της κυβέρνησης και του Υπουργείου αποδεικνύει πως η ευθύνη ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ».

«Μέσα στην προεκλογική περίοδο ακούσαμε πολλά. Είδαμε αρμόδιους και αξιωματούχους που τα προηγούμενα χρόνια που η ΠΣΕΜ έκανε τα πάντα για να καταργηθεί ο θεσμός αυτός να συμφωνούν με τις εξετάσεις, ξαφνικά, να ανακαλύπτουν πως οι εξετάσεις εξαμήνων απέτυχαν. Πολύ συνειδητά δεν τοποθετηθήκαμε εν μέσω προεκλογικής για να μην αρχίσουν πάλι μερικοί να μας «βαφτίζουν» καθοδηγούμενους κ.α», σημειώνουν οι μαθητές.

«Οι εκλογές τελείωσαν. Αναμένουμε πως, με την ανάληψη των καθηκόντων του/της νέου/ας Υπουργού Παιδείας, ΑΜΕΣΑ θα προχωρήσει στην κατάργηση των εξετάσεων και στην ουσιαστική συζήτηση για Νέο Σύστημα Αξιολόγησης των Μαθητών. Χρόνος ΔΕΝ υπάρχει. Σταματήστε να μας κάνετε πειραματόζωα», υπογραμμίζουν καταληκτικά οι μαθητές.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network