MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Βλέπει» ξανά Αναστασιάδη-Ακιντζί ο Έιντε

Advertisement

Sponsored by exness

Νέες χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες έχει σήμερα ο Έιντε

Advertisement

Νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει σήμερα, Πέμπτη, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ενώ ακολούθως θα δει και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά από αίτημα του κ. Έιντε, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη διευθετήθηκε για τις 10πμ.

Στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. `Ειντε συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς στις συνομιλίες για το Κυπριακό Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μιχάλης Σοφοκλέους και μέλος του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου.

Τον κ. `Ειντε συνοδεύουν η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και άλλοι συνεργάτες του.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί στις 11.30 με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο κύριος Έιντε μετέβη στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Στις δηλώσεις που έκανε ανέφερε πως βλέπει ότι υπάρχει κοινή θέληση για προσπάθεια εξεύρεσης μιας κοινής πλατφόρμας ωστόσο «υπάρχει ακόμη κάποια απόσταση να καλυφθεί»

Είπε επίσης πως βρίσκεται σε επαφή με τις εγγυήτριες δυνάμεις, ενώ ερωτηθείς εάν είχε διαβουλεύσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πριν το νέο γύρο επαφών του απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας πως είναι σε συνεχή επαφή.

O κ. Έιντε είπε πως είχε μια διεξοδική συζήτηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Πρόσθεσε πως η συζήτηση επικεντρώνεται στο να δουν εάν μπορούν να φθάσουν σε μια συμφωνία μεταξύ των ηγετών, στο κατά πόσον θα επανέλθουν στη διεθνή Διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη και τις απαραίτητες λεπτομέρειες για να φθάσουν εκεί και τελικά εάν μπορεί να υπάρξει μια ημερομηνία για τη Διάσκεψη.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network