MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βλέπει με θετικό μάτι την εισήγηση των γονέων για self test σε παιδιά της Προδημοτικής ο Προδρόμου

Advertisement

Sponsored by exness

Σύσκεψη του Υπουργού Παιδείας με τους οργανωμένους γονείς Προδημοτικής Εκπαίδευσης

Με θετικό μάτι βλέπει το Υπουργείο Παιδείας την εισήγηση της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων για την παροχή στους γονείς Προδημοτικής αριθμού τεστ αυτοδιάγνωσης (self-test).

Advertisement

Όπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της η Cyprus Times, οι γονείς ζητούν αριθμό σε self test προκειμένου να μπορούν προληπτικά να παρακολουθούν τα παιδιά τους σε σχέση με τη νόσο Covid-19.

Το θέμα τέθηκε και στη σύσκεψη που προήδρευσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου με τον Προέδρο και μέλη της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας, με τον  Γενικό Διευθυντή κ. Νεόφυτο Παπαδόπουλο και τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μάριο Στυλιανίδη.

Αναφερόμενος στην εισήγηση της Συνομοσπονδίας ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι μια σκέψη που γίνεται και από πλευράς Υπουργείου και ότι θα συζητηθεί στο επόμενο διάστημα με το Υπουργείο Υγείας.

Κατά τη σύσκεψη, ο Υπουργός ενημέρωσε τους οργανωμένους γονείς ότι στη βάση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προχωρούμε στην επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών, με τον ανάλογο σχεδιασμό και προγραμματισμό να γίνονται στο Υπουργείο.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στα μέτρα υγειονομικής προστασίας, τα οποία εφαρμόζονται στα σχολεία, ο Υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις συστάσεις των Ειδικών με στόχο πάντοτε να συνεχιστεί η λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία.

Οι εκπρόσωποι των οργανωμένων γονέων, από πλευράς τους, ανέφεραν ότι η λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία έχει θετικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών και ως εκ τούτου η συνέχιση της φοίτησης των μαθητών/τριών στα σχολεία είναι και δική τους επιδίωξη. Παράλληλα, σημείωσαν ότι συμφωνούν με τη μεταρρύθμιση για επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι οι οργωμένοι γονείς Προδημοτικής θα είναι σε συνεχή διάλογο με το Υπουργείο για θέματα που αφορούν στην προσχολική εκπαίδευση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network