MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βλέπει εξελίξεις τον Σεπτέμβρη ο Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Υπενθύμισε ότι όλες οι πλευρές θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου – Ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα προσπαθήσει να δει εάν υπάρχει η βούληση για δημιουργία νέας κοινής δομής

Advertisement

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί γιόρτασε σήμερα το Κουρμπάν Μπαϊράμ, Γιορτή των Θυσιών, με μήνυμά του που μεταδόθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα κατεχόμενα, αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις και το Κυπριακό.

Όπως είπε, ο Σεπτέμβρης μπορεί να είναι σημαντικός μήνας για το Κυπριακό και υπενθύμισε ότι όλες οι πλευρές θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα συναντήσει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και ότι ο κ. Γκουτέρες θα προσπαθήσει να δει εάν υπάρχει η βούληση για δημιουργία νέας κοινής δομής.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι η δική του βούληση δεν είναι αρκετή και ότι θα πρέπει και η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιδείξει βούληση, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να βοηθήσουν και οι άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές και η διεθνής κοινότητα.

Όσον αφορά την οικονομία, ο κ. Ακιντζί επεσήμανε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων και κάλεσε όλους να είναι αλληλέγγυοι λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας.

Είπε, επίσης, ότι είναι δυνατό να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να εργαστούν όλες οι πλευρές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε ότι η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών μπορεί να τις βελτιώσει.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην Κύπρο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network