MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βλέπει Αναστασιάδη και Ακιντζί η Σπέχαρ πριν τη Νέα Υόρκη

Advertisement

Sponsored by exness

Ξεχωριστές συναντήσεις των δύο ηγετών με την Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο – Προετοιμάζονται για τη Νέα Υόρκη και τη συνάντηση με Γκουτέρες

Advertisement

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί θα έχει σήμερα η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Αρχικά, στις 10 το πρωί, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ενώ στις 11:30 το πρωί, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Ακιντζί.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις συναντήσεις που αυτοί θα έχουν στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, και ενόψει των αναμενόμενων εξελίξεων στο Κυπριακό.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη τη Δευτέρα στην Αθήνα όπου είχε συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Λευκωσία και Αθήνα συντόνισαν κινήσεις ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ περί τα τέλη του μήνα, με τις δύο κυβερνήσεις να στοχεύουν σε διαπραγμάτευση για μια συνολική λύση, που να περιλαμβάνει όμως όλα τα άλλα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Οι δύο ηγέτες κατέληξαν και στη διαπίστωση ότι για να υπάρξει αποτέλεσμα στην πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, θα πρέπει να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία.

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει από την Κύπρο για το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας για να συμμετάσχει στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο φιλοξενεί η προεδρεύουσα της ΕΕ, Αυστρία.

Στη Νέα Υόρκη θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 27 Σεπτεμβρίου ενώ θα συναντηθεί με τον ΓΓ του διεθνούς οργανισμού στις 28 του μήνα. Από τα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι η συνάντηση Γκουτέρες με τον Τ/κ ηγέτη έχει διευθετηθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα όλες τις επαφές της με τα ενδιαφερόμενα μέρη για το Κυπριακό, με συνάντηση με την Υπατη Εκπρόσωπο Φεντερίκα Μογκερίνι και υποβάλλει έκθεση για τις διερευνητικές τις επαφές στον ΓΓ των ΗΕ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network