MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: Υγεία και μόνο υγεία! Ο Κωνσταντίνος Λάσπος για την Χοληστερόλη

Advertisement

Sponsored by exness

Υγεία και μόνο… υγεία! Η εκπομπή της MC Digital Media μέσα από το portal της Cyprus Times – Δείτε την εκπομπή αυτής της εβδομάδας με τον Λουκά Σπαθάρη και καλεσμένο τον Ειδικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Κωνσταντίνο Λάσπο – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Χοληστερόλη

Χοληστερόλη, είναι μία λιπαρή ουσία που όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι απαραίτητη.

Advertisement

Αν και τα υψηλά επίπεδά της έχουν συσχετισθεί με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η χοληστερόλη δομεί τη μεμβράνη όλων των κυττάρων σας, και είναι απαραίτητη για τη καλή λειτουργία του νευρικού σας συστήματος και για την παραγωγή σημαντικών ορμονών.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ

Η χοληστερόλη προέρχεται από δύο πηγές: από τη διατροφή μας (τρόφιμα ζωικής προέλευσης) και από τη σύνθεσή της στο συκώτι, στο έντερο και σε άλλα όργανα.

Υπάρχει η LDL («κακή») που μεταφέρει τη χοληστερόλη από το συκώτι στους ιστούς και τα κύτταρα και όταν  είναι αυξημένη, ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα είναι μεγαλύτερος και η  HDL («καλή»), που απομακρύνει τη χοληστερόλη από τις αρτηρίες και την κυκλοφορία του αίματος. Η αυξημένη τιμή της HDL είναι προστατευτική για την καρδιά!

Στο σημερινό επεισόδιο ο Ειδικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Κωνσταντίνος Λάσπος μας βοηθά να κατανοήσουμε τι  είναι η χοληστερόλη και γιατί είναι σημαντική για την υγεία μας, πότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να έχουμε αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα μας, τι πρέπει να προσέχουμε για τις εξετάσεις και τι συμβαίνει με τα παιδιά, το ρόλο παίζει η διατροφή και ποια συστατικά της μπορούν να αυξήσουν τη χοληστερόλη στο αίμα μας, ποια τρόφιμα βοηθούν (τι είναι οι φυτοστερόλες). Επιπλέον, μας δίνει πρακτικές συμβουλές (τα πρέπει και τα δεν πρέπει) το ρόλο της άσκησης και την επιβάρυνση που επιφέρει το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο ολόκληρη την εκπομπή:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network