MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: Το νέο πυροβόλο της Εθνικής Φρουράς στην παρέλαση για την 1η Οκτωβρίου

Advertisement

Sponsored by exness

Ανήμερα της Ημέρας Ανεξαρτησίας, στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 1η Οκτωβρίου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Υπουργού Άμυνας της Σερβίας, κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου καθώς και πλήθος κόσμου, παρέλασαν τα νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα που ενέταξε πρόσφατα στο οπλοστάσιό της, η Εθνική Φρουρά.

Πρόκειται για το NoraB52 155 mm σερβικής κατασκευής και προέλευσης, μια μοίρα του οποίου παραλήφθηκε αρχές του προηγούμενου μήνα και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων το επόμενο διάστημα.

Advertisement

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Κύπρος θα λάβει συνολικά 24 οβιδοβόλα NORA Β-52, διαμετρήματος 155 χιλ., με 8 ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα Milos.

Πρόκειται για πυροβόλα τα οποία είναι εγκατεστημένα σε οχήματα 8Χ8 και διαθέτουν αυτόματο σύστημα γεμίσματος έχοντας 36 βλήματα έτοιμα για χρήση. Το NORA B-52 μπορεί να βάλλει 11 βλήματα το λεπτό. Χρησιμοποιεί διάφορους τύπους βλημάτων με διαφορετικό βεληνεκές. Μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση έως και 42 χιλιόμετρα, ενώ διαθέτει αυτοματοποιημένο σύστημα κατεύθυνσης βολής με GPS. Ένας από τους τύπους αυτού του πυροβόλου μπορεί να λειτουργήσει και ως εκτοξευτήρας αντιαρματικού πυραύλου 30F39 Krasnopol. Ο πύραυλος αυτός κατευθύνεται με λέιζερ και έχει βεληνεκές 20 χιλιόμετρα.

Δείτε βίντεο από την παρουσίαση του νέου συστήματος στη στρατιωτική παρέλαση: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network