MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: Στο Βασιλικό οι τεράστιοι σωληνοπάσσαλοι από Κίνα. Πυρετώδεις εργασίες για τερματικό (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Εικόνες από την εκφόρτωση των τεράστιων σωληνοπασσάλων που έφτασαν από την Κίνα στο Βασιλικό για το Τερματικό – Θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της προβλήτας που θα δένει το ΕΤΥΦΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και βάσει χρονοδιαγράμματος οι εργασίες

Πυρετός εργασιών για την κατασκευή υποδομών εισαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, του Τερματικού στο Βασιλικό, ένα έργο που θέτει την Κύπρο σε μια νέα ενεργειακή εποχή.

Advertisement

Στην Κύπρο έφτασε από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας η πρώτη μεγάλη παρτίδα σωληνοπασσάλων, που απαιτούνται για τις εργασίες κατασκευής της προβλήτας όπου θα δένει το ΕΤΥΦΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει στις αρχές του μήνα η Cyprus Times

Οι εργασίες για εκφόρτωση των τεραστίων διαστάσεων σωληνοπασσάλων, που έφτασαν από την Jiangsu Yangzi Chankong Offshore Engineering (YZCK), ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα χαλυβουργία της Κίνας, ήταν πυρετώδεις από την Πέμπτη που μας πέρασε, ενώ οι εικόνες που κατέγραψε η Cyprus Times από τη διαδικασία είναι εντυπωσιακές, λόγω του μεγέθους και του όγκου των υλικών.

Πρόκειται για σωλήνες που ζυγίζουν από 15 έως 50 τόνους η μία και ως εκ τούτου η διαδικασία εκφόρτωσης γίνεται υπό συνεχή επίβλεψη και με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Η διαδικασία αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Για τη διαδικασία, ο κινεζικός κολοσσός China Petroleum Pipeline (CPP) που έχει αναλάβει τη Μελέτη και Κατασκευή του έργου, ακολουθεί πιστά τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιάγραφες του έργου.

Δείτε εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της Cyprus Times:

Στο μεταξύ, οι χωματουργικές εργασίες στο χώρο του Βασιλικού έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. «Αυτό θα σημάνει και την εντατικοποίηση των εργασιών στο χερσαίο και θαλάσσιο μέτωπο. Για τον λόγο αυτό έχει ξεκινήσει η κινητοποίηση των απαιτούμενων πόρων, χερσαίων και πλωτών μηχανήματων. Οι υπόλοιπες εργασίες προχωράνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα σε όλα τα μέτωπα του έργου» είχε πει στη Cyprus Times ο Γιώργος Χρήστου, EPC Executive Manager της CPP, περί τις αρχές του μήνα. «Η CPP, με την εμπειρία και το μέγεθος της, και πάρα τις αντιξοότητες της περιόδου που διένυσε η παγκόσμια αγορά, κατάφερε να εξασφαλίσει τις πρώτες ύλες και τον εξοπλισμό που απαιτούνται για το έργο, τηρώντας αυστηρά το χρονοδιάγραμμα του».

Σχεδόν έτοιμο το ΕΤΥΦΑ – Προμηθέας

Όπως ενημερώνεται η Cyprus Times, την ίδια ώρα οι εργασίες μετατροπής του πλοίου ΕΤΥΦΑ – Προμηθέας στο ναυπηγείο της COSCO στην Σαγκάη έχουν προχωρήσει σε ποσοστό πέραν του 75%.

Ως γνωστό, με την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών, το πλοίο θα μετατρέπει από απλό Μεταφορέα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNGC), σε Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης (FSRU), διατηρώντας παράλληλα πλήρως τις αρχικές λειτουργίες του ως εμπορικό πλοίο (LNGC).

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network