MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: «Όλες μαζί 7»… Η κυνική ομολογία του Μεταξά, οι μέρες φρίκης και ο χειρισμός των ανακριτών

Advertisement

Sponsored by exness

Η μανιακή δολοφονική δράση του κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου Νίκου Μεταξά μέσα από τον φακό των ανακριτών – Πριν 3 χρόνια, σαν σήμερα βρέθηκε το πρώτο θύμα του serial killer σε φρεάτιο στο Μιτσερό – 72 ημέρες η Κύπρος παρακολουθεί αποσβολωμένη τα εγκλήματα του – Πως ήταν ο Μεταξάς κατά τις ανακρίσεις – Πώς κατάφεραν να τον «ξεκλειδώσουν» και να ομολογήσει – Τι έλεγε στους ανακριτές της αστυνομίας – Τι τους στιγμάτισε και τι δεν θα ξεχάσουν ποτέ από την υπόθεση του «Ορέστη» – Γιατί έκανε τα εγκλήματα και γιατί ο ίδιος τα θεωρούσε λογικά

Της Μικαέλας Κουλλέ

Τα φρικτά εγκλήματα του serial killer Νίκου Μεταξά πάγωσαν ολόκληρη την Κύπρο και όχι μόνο. Η υπόθεση «Ορέστη» όπως αυτοαποκαλείτο ο ίδιος, ψαρεύοντας τα θύματά του από το διαδίκτυο χαράχτηκε με μαύρα γράμματα, ως το έγκλημα του αιώνα για τη χώρα μας.

Advertisement

Μαρτυρικό θάνατο βρήκαν από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου 5 γυναίκες και 2 ανήλικα παιδιά, ανήμπορα πλάσματα να σταματήσουν τη δολοφονική του δράση και τη μανία που τον διακατείχε να σκοτώνει αθώες ψυχές, προς δική του ικανοποίηση.

Η κοινή γνώμη τις 72 ημέρες από τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος μέχρι την καταδίκη του Μεταξά σε 7 φορές ισόβια, παρακολουθεί μία πραγματική ιστορία τρόμου και αναρωτιέται, πως τα ειδεχθή εγκλήματα εκτυλίχθηκαν στη μικρή μας κοινωνία, χωρίς να αντιληφθεί κανείς τίποτα. Πολλά τα ερωτήματα και αρκετά από αυτά ακόμα αναπάντητα!

Η κάθε πληροφορία για τη δράση του, το κάθε πτώμα που εντοπιζόταν μετά την κυνική ομολογία του, «μαχαίρι» σε μια κοινωνία που ήταν θεατής στην πλέον συγκλονιστική και αιματηρή υπόθεση.

Σαν σήμερα πριν 3 χρόνια… Άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι  

Η ανεύρεση σορού γυναίκας το Κυριακάτικο απόγευμα της 14ης Απριλίου 2019 έμελλε να ήταν και η αρχή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και να αποκαλυφθεί η μανιακή δολοφονική δράση του ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, Νίκου Μεταξά.

Οι αρχές με προσεκτικές και γρήγορες κινήσεις έφτασαν στα ίχνη του κατά συρροή δολοφόνου και τον οδήγησαν ενώπιον της δικαιοσύνης. Οι έμπειροι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας μέσα σε λίγα 24ωρα κατάφεραν να «σπάσουν» έναν όπως το αποκαλούν, δύσκολο, διαταραγμένο άνθρωπο που έφερε σθεναρή αντίσταση στις συνεχείς και «ασφυκτικές» ερωτήσεις τους.

Η ομολογία του Μεταξά ότι τα θύματά του ήταν 7 και οι λεπτομέρειες που έδωσε για τη διάπραξή τους, δεν μπορούν να ξεχαστούν από τους ανακριτές της υπόθεσης.

Ο Μεταξάς μέσα από το φακό των ανακριτών της αστυνομίας…

Ο τότε Επικεφαλής της Ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας, Ανώτερος Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, μιλάει στη Cyprus Times και περιγράφει όσα έμειναν ανεξίτηλα στη μνήμη του, πως χειρίστηκαν και «ξεκλείδωσαν» τον Νίκο Μεταξά κατά τις ανακρίσεις.

Δίνει επίσης στοιχεία για το πως συμπεριφερόταν ο κατά συρροή δολοφόνος και γιατί έκανε τους φόνους, πως για τον ίδιο φαίνονταν λογικά τα όσα φρικτά διέπραττε.

Μοιράζεται μαζί μας την εκτίμηση ότι εάν ο Μεταξάς δεν πήγαινε φυλακή θα συνέχιζε τη δράση του, καθώς και τις στιγμές που θα θυμούνται για πάντα οι ανακριτές, ως άνθρωποι και επαγγελματίες απέναντι στον πιο στυγνό δολοφόνο.

Δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε στη Cyprus Times ο Ανώτερος Υπαστυνόμος, Ιωάννης Γιωρκάτζης:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network