MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: Με πανό προς το οδόφραγμα Δερύνειας οι Αμμοχωστιανοί μετά τις προκλητικές δηλώσεις για Βαρώσια (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Διαμαρτυρία Δήμου Αμμοχώστου για την εκδήλωση των Τούρκων στο Βαρώσι – Πορεία μέχρι το οδόφραγμα Δερύνειας από τους Αμμοχωστιανούς

Μετά την έκτακτη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος αλλά και πολίτες του Δήμος πορεύτηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας όπου προχώρησαν σε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη, με τη συμμετοχή του Τούρκου Αντιπροέδρου και του Τούρκου Υπουργού Δικαιοσύνης.

Advertisement

Οι Αμμοχωστιανοί κρατώντας πανό στα χέρια πορεύτηκαν υπό την συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας προς το οδόφραγμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου αποφάσισε όπως αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον ΓΓ του ΟΗΕ και τα μόνιμα μέλη του ΣΑ των ΗΕ.

Ο εποικισμός της περίκλειστης πόλης θα είναι η ταφόπλακα του Κυπριακού 

Ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης, Σίμος Ιωάννου ανέφερε ότι «έχει συζητηθεί το θέμα και ομόφωνα έχουμε αποφασίσει ότι πρωταρχικός σκοπός είναι η αποφυγή των τετελεσμένων για εποικισμό της περίκλειστης περιοχής, κάτι που θα είναι η ταφόπλακα του Κυπριακού και θα κλείσει το Κυπριακό πρόβλημα. Καλούμε όλο τον κόσμο, την κυβέρνηση και τα κόμματα να ασχοληθούν με αυτό το θέμα και να δώσουμε σημασία σ’ αυτές τις ενέργειες που κάνει η Τουρκία με τους εγκάθετους της, το δίδυμο Κουντρέτ Οζερσαϊ και Ερσίν Τατάρ».

Πρόσθεσε ακόμα πως «θα είμαστε συνέχεια σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών, την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα» ώστε να υπάρξει αντίδραση μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του λεγόμενου «φόρουμ» που πραγματοποιήθηκε εντός της κατεχόμενης πόλης.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε «όνειδος για κάποιους οι οποίοι  ονομάζονται νομικοί  να παραβιάζουν παράφορα τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, τη συμφωνία κορυφής Κυπριανού – Ντεωκτάς, τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσής και γενικά το Διεθνές Δίκαιο με στόχο να βρουν τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα στην ε/κ πλευρά και στους Αμμοχωστιανούς. Ακόμα θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εκλογή του Μουσταφά Ακκιντζί και για μας η περίπτωση εκλογής Τατάρ – Οζερσάϊ θα έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα στην έκβαση των συνομιλιών» για λύση του Κυπριακού.

Ανέφερε ακόμα ότι «δεν είναι θέμα αμμοχωστοποίησης η απόδοση της περίκλειστης περιοχής πριν την επίλυση του Κυπριακού, αλλά είναι ένα μέτρο καλής θέλησης. Ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουν πρώτα οι συνομιλίες και θα ευοδωθούν, γιατί χωρίς την επίλυση του Κυπριακού δεν θα υπάρξει καμία απολύτως λύση».

Εξάλλου σε ψήφισμα της η Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου «καταδικάζει με αισθήματα αποτροπιασμού και αγανάκτησης τις απαράδεκτες ενέργειες που σχεδιάστηκαν από τους Κουντρέτ Οζερσαϊ και Ερσίν Τατάρ με τη σύμπραξη του βαθέως κράτους της Τουρκίας με προφανείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και σχεδιασμούς. Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί πως ενέργειες που αφορούν την Αμμόχωστο και οι οποίες δεν συνάδουν με τις πρόνοιες των σχετικών ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε. και άλλων διεθνών οργανισμών όπως και με τα αποτελέσματα της πρόσφατης συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας δημιουργούν ένταση και  εκτρέπουν το Κυπριακό από την συμφωνημένη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

Προστίθεται ότι «οι ενέργειες αυτές επιφέρουν καίριο πλήγμα στις προσπάθειες για επανέναρξη των δικοινοτικών συνομιλιών και υποσκάπτουν την προοπτική για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα και τις παραμέτρους του Ο.Η.Ε. Ακόμα το Δημοτικό Συμβούλιο προτρέπει την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις πολιτικές δυνάμεις να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά απέναντι στα νέα τετελεσμένα που προσπαθούν να δημιουργήσουν γνωστοί κύκλοι του κατοχικού καθεστώτος και να συνδράμουν στις προσπάθειες για εφαρμογή των ψηφισμάτων και αποφάσεων του Ο.Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία αποβλέπουν στην επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της».

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τους Αμμοχωστιανούς πολίτες αλλά και όλο το κυπριακό λαό «να επιδείξει πνεύμα αποφασιστικότητας και να συστρατευτεί με τον Δήμαρχο και το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο της Αμμοχώστου, το οποίο προωθεί εκ νέου σειρά μέτρων και ενεργειών σε συνεργασία με τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου».

Μετά την έκτακτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, τα μέλη του και οι Βουλευτές, κρατώντας πανό, σχημάτισαν πορεία προς το οδόφραγμα της Δερύνειας όπου πραγματοποιήθηκε συμβολική διαμαρτυρία «ως άμεση αντίδραση έναντι των έκνομων ενεργειών» της Τουρκίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal