MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: «Μαμά, θα πεθάνω»… Συγκλονιστική μαρτυρία για τη συνομιλία με το παιδί της ενώ χτυπούσε η Χαμάς

Advertisement

Sponsored by exness

Συγκίνηση από τις μαρτυρίες που ακούστηκαν στην εκδήλωση αλληλεγγύης που έλαβε χώρα το απόγευμα στη Λάρνακα έξω από την εβραϊκή συναγωγή – Μια μάνα ψάχνει το παιδί της… Και τόσες άλλες

«Με λένε Meirav Leshem Gonen και η κόρη μου η Romi, είναι 23 χρόνων. Είναι αγνοούμενη και υπολογίζουμε πως είναι στη Γάζα».

Advertisement

Έτσι ξεκίνησε τη συγκλονιστική περιγραφή της για τα όσα έζησε λεπτό προς λεπτό με την αγνοούμενη κόρη της μέσα από μια τηλεφωνική συσκευή μια μάνα, που κλαίει για το παιδί της και εύχεται να το κρατήσει ξανά στην αγκαλιά της. Μιλούσε μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος στην εκδήλωση αλληλεγγύης που έλαβε χώρα το απόγευμα στη Λάρνακα έξω από την εβραϊκή συναγωγή.

Η 23χρονη Romi μαζί με τόσα άλλα παιδιά ήταν στο αιματοβαμμένο φεστιβάλ, την ώρα που χτυπούσε η Χαμάς. Απήχθη από τους τρομοκράτες εκείνο το πρωινό του Σαββάτου και από τότε… σιωπή.

«Όλα άρχισαν στις 7 Οκτωβρίου, στις 06:35 όταν έλαβα ένα τηλεφώνημα από εκείνη. Ήταν στο φεστιβάλ. Ένα νέο κορίτσι, όμορφο. Γεμάτη ζωντάνια, με πολλούς φίλους. Είναι το τρίτο από τα πέντε παιδιά μου. Το πρωί του Σαββάτου, έλαβα το τηλεφώνημα, έκλαιγε, ήταν τρομοκρατημένη. Είπε ότι άρχισαν να πυροβολούν και δεν ήξερε που να πάει. Είπε δε ξέρω που να κρυφτώ, της είπα να ξαπλώσει κάτω, δεν ήξερα τι να πω, ήταν ανοικτός χώρος.

Μιλούσαμε για τις επόμενες τέσσερις και πλέον ώρες. Ήμασταν μαζί της στο τηλέφωνο όταν έτρεχε προσπαθώντας να κρυφτεί και να βρει το αυτοκίνητο με το οποίο πήγαν εκεί. Δε μπορούσαν, είχε εκατοντάδες αυτοκίνητα εκεί. Οι ρουκέτες έπεφταν και φοβούνταν. Μετά ακούγαμε τους πυροβολισμούς γύρω τους. Πιστεύαμε ότι θα τελειώσουν όλα σε λίγα λεπτά αλλά συνεχίζονταν. Είπε, μαμά πάω στους θάμνους να κρυφτώ. Μιλούσαμε και μας έλεγε ότι υπήρχαν πολλοί τρομοκράτες. Ένα 23χρονο κορίτσι που έτρεχε από θάμνο σε θάμνο για να κρυφτεί, απλώς φανταστείτε. Μετά από σχεδόν μία ώρα είπε ότι κάποιος θα πήγαινε εκεί να της σώσει. ‘Μαμά όλα εντάξει’ μας είπε. Και ξαφνικά στις 10:15 λαμβάνω ένα τηλεφώνημα και μας είπε ότι την πυροβόλησαν. Χτυπήθηκε το αυτοκίνητο. ‘Είμαι τραυματισμένη, αιμορραγώ, νομίζω θα πεθάνω’ μου είπε. Όχι δε θα πεθάνεις της είπα, ηρέμησε. Είσαι δυνατή, δε πεθάνεις! Δεν είχα άλλο τρόπο, δε μπορούσα να την βοηθήσω. Και είπα αφού δε μπορώ να την βοηθήσω, θα της πω πόσο την αγαπώ. Και πόσο την αγαπούν όλοι. Και τι θα κάναμε όταν ερχόταν στο σπίτι και τις επόμενες μέρες. Και πως όλα θα ήταν εντάξει. Μετά σιγή. Στη συνέχεια άκουγα πυροβολισμούς και κόσμο να φωνάζει. Αυτό ήταν, μετά έκλεισε το τηλέφωνο και από το Σάββατο εδώ και δέκα μέρες δε ξέρουμε τι έχει συμβεί.

Η Romi είναι μία από τους πολλούς, που είτε σφαγιάστηκαν, είτε απήχθησαν, είτε τραυματίστηκαν. Θέλουμε όλος ο κόσμος να ξέρει τι συνέβη. Αν συνέβη σε μας μπορεί να συμβεί παντού» είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα.

Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία της: 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network