MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: Κύπριος εξαπατάει επιχειρηματίες στη Βρετανία… Καταζητείται από τις αρχές

Advertisement

Sponsored by exness

Κύπριος πίσω από καλοστημένες απάτες στη Βρετανία – Καταζητείται από τις αρχές για 20 υποθέσεις – Στόχος του μικρές επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, παμπ και καταστήματα ρούχων – Παρουσιάζεται στα καταστήματα και λέει στους υπαλλήλους ότι εκτέλεσε εργασίες για το εν λόγω κατάστημα – Προσποιείται περίτεχνα ότι συνομιλεί και με τον ιδιοκτήτη στο τηλέφωνο και ζητάει τα χρήματα του

Advertisement

Στο «μάτι» των βρετανικών αρχών βρίσκεται ο 60χρονος Κύπριος Κώστας Χριστοφόρου ο οποίος καταζητείται για συνολικά 20 υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας απόπειρας διάρρηξης.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή Parikiaki ο 60χρονος επισκέπτεται μικρές επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, παμπ, κατάστημα ρούχων West End, ανθοπωλεία κ.α. και προσεγγίζει το προσωπικό των καταστημάτων και ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε εργασίες για τον ιδιοκτήτη ή ότι παρέδωσε προϊόντα και απαιτεί την πληρωμή τους.

Μάλιστα σε κάποιες των περιπτώσεων το πάει και ένα βήμα παραπέρα καθώς προσποιείται ότι μιλάει με τον ιδιοκτήτη στο τηλέφωνο και ζητά τα χρήματα του, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις τα λαμβάνει.

Χρησιμοποιεί διάφορες ταυτότητες και παριστάνει είτε τον μηχανικό, είτε πλασιέ ενώ και σε μία περίπτωση εμφανίστηκε ως τεχνικός.

Σε μία περίπτωση μάλιστα στις 22 Φεβρουαρίου 2018, καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εν ώρα δράσης. Ήταν περίπου στις 14:30, όταν ο ύποπτος φαίνεται να μπαίνει σε εστιατόριο στο Hoxton, αφού πλησιάσει τη σερβιτόρα την ενημερώνει τον ότι έχει να παραδώσει ράφια.

Στη συνέχεια φαίνεται να κρατά το κινητό του τηλέφωνο στο αυτί του, δίνοντας την εντύπωση ότι μιλάει με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Αναφέρει μάλιστα το όνομα του διευθυντή έτσι ώστε να γίνει πιο πειστικός. Φαίνεται να χρησιμοποιεί στυλό και χαρτί για να υπολογίσει το ‘κόστος των αντικειμένων’.

Ο ύποπτος στη συνέχεια ζητά £225 (αγγλικές λίρες) για την παράδοση των αντικειμένων και παίρνει τα χρήματα από τη σερβιτόρα. Σύμφωνα με την καταγγελία την ενημέρωσε ότι θα επιστρέψει με την παραγγελία κάτι που δεν έγινε ποτέ και αποκαλύφθηκε η απάτη του η οποία και καταγγέλθηκε στην αστυνομία.

Ο ύποπτος περιγράφεται ως λευκός άνδρας, ύψους 1.77(5ft 10ins), λεπτής σωματικής διάπλασης με μικρά γκρίζα μαλλιά.

Ο ντετέκτιβ επιθεωρητής Paul Ridley από την Hackney CID δήλωσε ότι «Είναι ο αρχέτυπος καλλιτέχνης, χρησιμοποιώντας μια αποδεδειγμένη μέθοδο για να εξαπατήσει με διάφορα μορφές ώστε να αποπνέει εμπιστοσύνη ενώ κάποιες φορές φαίνεται να γελάει με τα ανυποψίαστα θύματα του».

«Ο ύποπτος απευθύνεται σχεδόν πάντοτε σε μικρές ανεξάρτητες επιχειρήσεις και σαφώς φαίνεται να προηγείται μία ερευνά για το ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες/ διευθυντές».

«Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουμε τον ύποπτο προτού διαπράξει περαιτέρω αδικήματα. Πιστεύω ότι μπορεί να έχει χτυπήσει σε άλλους χώρους σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Οποιοσδήποτε με πληροφορίες καλείται να επικοινωνήσει με την Hackney CID μέσω του 101 ή με tweeting @MetCC

Οι πληροφορίες μπορούν επίσης να αναφερθούν ανώνυμα στο Crimestoppers στο 0800 555 111 ή ηλεκτρονικά στο www.crimestoppers-uk.org.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network