MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: Η CT στο «στρατηγείο» της Μετεωρολογικής… Πως γίνονται οι προγνώσεις και γιατί γίνονται λάθη

Advertisement

Sponsored by exness

Ήταν μια… «αναποφάσιστη» ως προς τη διάθεση του καιρού μέρα του Απρίλη, όταν αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το Κέντρο Ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας και να δούμε από κοντά το χώρο στον οποίο συλλέγονται και καταγράφονται δεδομένα ώστε να έχουμε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού.

Advertisement

Αντιλαμβανόμενοι το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν αλλά και δεδομένων των κλιματικών αλλαγών που επηρεάζουν και την Κύπρο, επιχειρήσαμε να αντιληφθούμε από πρώτο χέρι τον τρόπο με τον οποίο η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου εργάζεται και συλλέγει δεδομένα.

Είδαμε από κοντά και καταγράψαμε τη διαδικασία ραδιοβόλισης (εσείς θα δείτε στα πλάνα κάτι που ομοιάζει με ένα μεγάλο μπαλόνι) και συνομιλήσαμε με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθη Νικολαΐδη για όλα.

Για τον τρόπο εργασίας, για το πώς γίνονται οι προγνώσεις, για την ακρίβεια και για τα λάθη που μπορεί να προκύψουν. Μας απάντησε γιατί μπορεί να «πέσει έξω» η Υπηρεσία στην πρόγνωση της, πως μεταφέρονται τα δελτία που εκδίδονται από τα Μέσα Ενημέρωσης και μας σχολίασε το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού. Μας μίλησε για τη διαφορά της δικής τους πρόγνωσης με τα δεδομένα που μπορούμε να λάβουμε με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό μας τηλέφωνο αλλά και για τα πιο περίεργα ερωτήματα που δέχονται από πολίτες στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας. «Θα βρέξει ή όχι; επειδή έχω ένα party». «Θα έχει καταιγίδες; επειδή φοβάμαι…;» είναι μερικά από τα πιο συχνά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι λειτουργοί της υπηρεσίας. Και το κάνουν. Και μάλιστα με όλη την καλή διάθεση και κατανόηση.

Ο κύριος Νικολαΐδης εξέφρασε τον πλήρη σεβασμό και εμπιστοσύνη του στους άρτια καταρτισμένους επιστημονικά συνεργάτες του που στελεχώνουν τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και εξήγησε γιατί αυτοί καλούνται να εργαστούν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Μία ενδιαφέρουσα ξενάγηση και μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας έλυσε πολλές απορίες…

Δείτε όσα καταγράψαμε από το Κέντρο Ραδιοβολίσεων και όσα μας δήλωσε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στα δύο πιο κάτω βίντεο:

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network