MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: Φτάνει η 1η μεγάλη παρτίδα σωληνοπασσάλων. Βάσει χρονοδιαγράμματος οι εργασίες για τερματικό στο Βασιλικό

Advertisement

Sponsored by exness

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για κατασκευή των υποδομών εισαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο Βασιλικό – Εντός του μήνα φτάνει η πρώτη παρτίδα σωληνοπασσάλων για την κατασκευή της προβλήτας οπού θα δένει το πλοίο FSRU ΕΤΥΦΑ-Προμηθέας – Όλες οι πληροφορίες για την εξέλιξη των εργασιών – Εικόνες από το πλοίο που μεταφέρει τον τεράστιο όγκο σωληνοπασσάλων από την Κίνα στην Κύπρο

Με τις μηχανές στο φουλ και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή υποδομών εισαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, του Τερματικού στο Βασιλικό.

Advertisement

Με αφορμή την αποστολή της πρώτης παρτίδας των σωληνοπασσάλων για την κατασκευή της προβλήτας οπού θα δένει το πλοίο FSRU, ΕΤΥΦΑ-Προμηθέας, μίλησε εκ μέρους του κινεζικού κολοσσού που έχει αναλάβει τη Μελέτη και Κατασκευή του έργου, την China Petroleum Pipeline (CPP), ο Γιώργος Χρήστου, EPC Executive Manager.

«Η CPP, με την εμπειρία και το μέγεθος της, και πάρα τις αντιξοότητες της περιόδου που διένυσε η παγκόσμια αγορά, κατάφερε να εξασφαλίσει τις πρώτες ύλες και τον εξοπλισμό που απαιτούνται για το έργο, τηρώντας αυστηρά το χρονοδιάγραμμα του. Είμαστε, έτσι, στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την αποστολή του πρώτου φορτιού των σωληνοπασσάλων που απαιτούνται για τις εργασίες κατασκευής της προβλήτας οπού θα δένει το ΕΤΥΦΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ. Η προμήθεια των συγκεκριμένων υλικών έγινε από την Jiangsu Yangzi Chankong Offshore Engineering (YZCK), ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα χαλυβουργία της Κίνας, ακολουθώντας πιστά τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιάγραφες του έργου. Κάτι άλλωστε που ακολουθείται απαρέγκλιτα για τις προμήθειες όλων των υλικών και του εξοπλισμού του έργου» ανέφερε ο κύριος Χρήστου.

Την ίδια ώρα, οι χωματουργικές εργασίες στο χώρο του Βασιλικού έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται εντός του μηνά η παραλαβή των υλικών στο εργοτάξιο. «Αυτό θα σημάνει και την εντατικοποίηση των εργασιών στο χερσαίο και θαλάσσιο μέτωπο. Για τον λόγο αυτό έχει ξεκινήσει η κινητοποίηση των απαιτούμενων πόρων, χερσαίων και πλωτών μηχανήματων. Οι υπόλοιπες εργασίες προχωράνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα σε όλα τα μέτωπα του έργου» εξηγεί ο Γιώργος Χρήστου.

Σχεδόν έτοιμο το ΕΤΥΦΑ – Προμηθέας

Όπως ενημερώνεται η Cyprus Times, η προμήθεια του βασικού εξοπλισμού έχει επίσης ολοκληρωθεί και οι εργασίες μετατροπής του πλοίου ΕΤΥΦΑ – Προμηθέας στο ναυπηγείο της COSCO στην Σαγκάη έχουν προχωρήσει σε ποσοστό πέραν του 75%. Ως γνωστό, με την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών, το πλοίο θα μετατρέπει από απλό Μεταφορέα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNGC), σε Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης (FSRU), διατηρώντας παράλληλα πλήρως τις αρχικές λειτουργίες του ως εμπορικό πλοίο (LNGC).

Η Cyprus Times εξασφάλισε εικόνες από το πλοίο που μεταφέρει τον τεράστιο όγκο σωληνοπασσάλων από την Κίνα στην Κύπρο:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network