MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: Φωνές διαμαρτυρίας για εκποιήσεις ξανά έξω από τη Βουλή… Αποδοκιμασίες βουλευτών με το «καλημέρα» (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Έξω από τη Βουλή το Κίνημα Ενάντια στις εκποιήσεις και μέλη της Κοινωνικής Πλατφόρμας «Στέγη για Όλους» – Εκδήλωση διαμαρτυρίας – Το σίριαλ των εκποιήσεων συνεχίζεται στη Βουλή – Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και της Ολομέλειας της Βουλής – Μέσα συζήτηση και έξω διαμαρτυρία μετά το σκηνικό έντασης που στήθηκε τη Δευτέρα – Ένταση και αποδοκιμασίες με το… καλημέρα

Advertisement

Έξω από τη Βουλή βρίσκονται για μία ακόμη φορά από το πρωί, μέλη του Κινήματος ενάντια στις εκποιήσεις και της Κοινωνικής Πλατφόρμας , με τη στήριξη της Κοινωνικής Πλατφόρμας «Στέγη για Όλους», για την προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα, εντός του κτιρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων η Επιτροπή Οικονομικών συνέρχεται σε μια νέα συνεδρία, προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα σε σχέση με την αναπομπή του νομοθετήματος για τις εκποιήσεις.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνέλθει στις 11:00 προκειμένου να ψηφίσει για τις δύο αναπομπές, του περί μεταβιβάσεως και υποθηκεύσεως νόμου και του νόμου για τις καταχρηστικές ρήτρες σε πολύ μικρές επιχειρήσεις. Στην ατζέντα βρίσκεται επίσης και η απόσυρση του νόμου περί ακίνητης ιδιοκτησίας.

Ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή είναι κλειστός και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κτήριο.

Ένταση και αποδοκιμασίες βουλευτών με το… καλημέρα!

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στον χώρο στάθμευσης της Βουλής, ενώ στο σημείο βρισκόταν από νωρίς ισχυρή αστυνομική δύναμη και μέλη της ΜΜΑΔ.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με συνθήματα, ενώ μερίδα των διαμαρτυρόμενων αποδοκίμασε Βουλευτές που εισέρχονταν στο κτήριο της Βουλής, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει πιο κάτω η Cyprus Times.

Αντιπροσωπεία των οργανώσεων επέδωσε υπόμνημα στον Γενικό Διευθυντή της Βουλής Σωκράτη Σωκράτους. Διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πλακάτ που «ανέγραφαν συνθήματα όπως Η στέγη είναι ανθρώπινο δικαίωμα, δεν είναι εμπόρευμα», «απαιτούμε προστασία της μικρής επαγγελματικής στέγης» και «όχι στους εκβιασμούς των τραπεζών».

Οι διαμαρτυρόμενοι θεωρούν ότι με τον τροποποιητικό νόμο που ενέκρινε η Βουλή στις 12 Ιουλίου και ο οποίος έτυχε αναπομπής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποκαθίσταται ισορροπία μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών. Μετά την έγκριση του πλαισίου για τις εκποιήσεις τον Ιούλιο του 2018, οι δανειολήπτες θεωρούν ότι οι τράπεζες έχουν περισσότερα όπλα από τους δανειολήπτες, που έχουν χάσει δικαιώματά τους.

«Πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ τράπεζας και δανειολήπτη, αυτό ζητούμε», ανέφερε μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Ευγενία Μωϋσέως από το Κίνημα Ενάντια στις εκποιήσεις.

Όπως είπε, η νομοθεσία που ενέκρινε η Βουλή προστατεύει τον δανειολήπτη και προστατεύει το δικαίωμα πρόσβασης στο Δικαστήριο. «Είναι δύο βασικά δικαιώματα τα οποία έχουν αφαιρέσει (το καλοκαίρι του 2018) και αυτή τη στιγμή πάλι προσπαθούν να τα αφαιρέσουν», είπε.

«Εμείς δεν θέλουμε να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στο νόμο, αλλά ούτε αναφορά ούτε αναπομπή. Καλούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο να μην κάνει αναπομπές σε όποιο νόμο που είναι υπέρ του κόσμου», κατέληξε.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν την οδό Βύρωνος, πλησίον της Βουλής, κάνουν καθιστική διαμαρτυρία και ζητούν να φύγουν τα διαχωριστικά, που βρίσκονται γύρο από το χώρο της Βουλής.

Παράλληλα, από την καθιστική διαμαρτυρία προκλήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση, με τους οδηγούς να δυσανασχετούν και να κορνάρουν στους διαμαρτυρόμενους.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Μιλώντας στην κάμερα της Cyprus Times διαμαρτυρόμενοι κάλεσαν τα μέλη του Κοινοβουλίου να σκεφτούν και το λαό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network