MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα… σφοδροί άνεμοι, καταιγίδες και χιόνια. Πλημμύρισαν δρόμοι στη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Έντονα καιρικά φαινόμενα έφεραν πλημμύρες – Η κατάσταση ανά την Κύπρο – Επί ποδός Πυροσβεστική και αρμόδιες υπηρεσίες – Οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας – Συστάσεις Αστυνομίας προς οδηγούς

Έντονα καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν από χθες το μεσημέρι κι έπειτα περιοχές ανά το παγκύπριο, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να θέτει το επίπεδο συναγερμού στο Πορτοκαλί.

Advertisement

Βροχοπτώσεις, καταιγίδες και σφοδροί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό, ενώ στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση.

Από τα καιρικά φαινόμενα τα οποία κατά τόπους ήταν ιδιαίτερα έντονα, πλημμύρισαν δρόμοι στη Λεμεσό, χωρίς ωστόσο επί του παρόντος να προκληθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπήρξε κλήση είτε για άντληση υδάτων είτε για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Από την πλευρά της η Αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.

Δείτε βίντεο:

Δείτε live την πορεία του καιρού:

Οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργείται στο νότιο Ιόνιο, επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές σε αρκετές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κατά διαστήματα θα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα παράλια πολύ ισχυροί και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα προσήνεμα κυματώδης και τοπικά μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με βροχές σε αρκετές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κατά διαστήματα θα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα παράλια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με βροχές σε αρκετές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κατά διαστήματα θα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο. Μετά το μεσημέρι αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία την Δευτέρα και την Τρίτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη αναμένεται μικρή πτώση. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 10 εκατοστά.

Δείτε βίντεο από την ομάδα «Καιρόφιλοι Κύπρου»

Συστάσεις Αστυνομίας προς οδηγούς

Η Αστυνομία παρακολουθεί τα φαινόμενα και εκδίδει συστάσεις προς το κοινό όπου υπάρχει επικινδυνότητα. Αυτή την ώρα καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται  στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου-Λευκωσίας Οι οδηγοί οχημάτων καλούνται να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση από προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network