MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση και σπρωξίματα μεταξύ διαμαρτυρόμενων κατοίκων και αστυνομικών στο Μιτσερό (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Επεισοδιακή η διαμαρτυρία στο Μιτσερό – Μετά τις συλλήψεις Κοινοταρχών, ένταση μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών – Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες

Σε επεισοδιακή εκτυλίχθηκε η διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής Μιτσερού στον χώρο που προορίζεται να μεταφερθούν εργοστάσια για το ασφαλιστικό.

Advertisement

Από νωρίς πρωί φάνηκε ότι στη σημερινή διαμαρτυρία, που προγραμμάτισαν οι κάτοικοι της περιοχής, θα υπήρχε ένταση καθώς πριν ακόμη ξεκινήσει συνελήφθησαν δύο Κοινοτάρχες της περιοχής.

Οι Κοινοτάρχες του Μιτσερού και της Αγροκηπιάς φόρεαν χειροπέδες όταν παρεμπόδισαν το εκσκαφέα να ξεκινήσει εργασίες ενώ σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας Αντρέα Χρήστου όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απομακρύνουν τους εξύβρισαν.

«Όταν τα μέλη της Αστυνομίας πλησίασαν τα πρόσωπα αυτά, ζητώντας τους να μετακινηθούν,φαίνεται τα δύο πρόσωπα αυτά να αντέδρασαν με αποτέλεσμα να εξυβρίσουν τα μέλη της Αστυνομίας και να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να συλληφθούν για αυτόφωρα αδικήματα», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι τα δύο πρόσωπα έχουν μεταφερθεί στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας και τα  αδικήματα που διερευνώνται εναντίον τους είναι η συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομης εισόδου, παρεμπόδιση στο έργο της Αστυνομίας, αντίσταση κατά της νόμιμης σύλληψης αλλά και της δημόσιας εξύβρισης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, αναμένεται εντός της ημέρας τα δύο πρόσωπα να κατηγορηθούν γραπτώς και να αφεθούν ελεύθερα.

«Τα μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο για να αστυνομευόσουν καθηκόντως την εκδήλωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, δεκάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν από τις έξι και τριάντα το πρωί στον χώρο, ωστόσο λόγω και της μεγάλης αστυνομικής παρουσίας στον χώρο δεν άργησαν να σημειωθούν αψιμαχίες μεταξύ τους.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα πρωτοβουλίας «Κοινότητες εν δράσει», υπήρξε ένταση όταν αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο έσπρωξαν διαδηλωτές, με τους οποίους είχαν έντονη συζήτηση.

Σε κάποια στιγμή, μάλιστα, πολίτες επιχείρησαν να ανακόψουν την πορεία εκσκαφέα, με αποτέλεσμα την επέμβαση μελών της ΜΜΑΔ και την πρόκληση επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν τον δρόμο Κάτω Μονής προς Άγιο Ιωάννη Μαλούντας και στις δύο κατευθύνσεις. Ο δρόμος δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία λίγο πριν από τις δώδεκα και τριάντα το μεσημέρι.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν οι κάτοικοι των 12 κοινοτήτων Αγίου Επιφανειου, Μιτσερού, Κληρου, Κ. Χωριού, Μαλουντα, Αρεδιου, Αγίου Ιωάννης Μαλούντας, Ορούντας, Κάτω Μονής, Αγροκηπιάς, Μενοίκου, Αγίας Μαρίνα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network