MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρίες γονέων κατά μέτρων σε όλες τις πόλεις… Παρέμβαση Αστυνομίας στην Πάφο (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Διαμαρτυρίες γονέων κατά των μέτρων σε όλη την Κύπρο – Γύρω στους 300 διαμαρτυρόμενοι στην Πάφο – Επιχείρησαν να μπουν στο επαρχιακό γραφείο του Υπουργείου Παιδείας – Τους απέτρεψε η Αστυνομία – Τα «έβαλαν» με τους Συνδέσμους Γονέων οι διαμαρτυρόμενοι στη Λεμεσό – Σημαδεύτηκε η εκδήλωση από τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τα επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου στην πόλη – Μαθητές εκτός τάξεων και στο Δασάκι της Άχνας

Οργισμένοι γονείς αλλά και αποχή μερίδας μαθητών έφερε η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων με αποδέκτες τους μικρούς μαθητές.

Advertisement

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις ενώ μαθητές σε πολλά σχολεία απείχαν από τα μαθήματα ή δεν έγιναν δεκτοί στις σχολικές αίθουσες λόγω της μη τήρησης των μέτρων.

Σε Λεμεσό και Πάφο οι γονείς μαζεύτηκαν στα επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου Παιδείας των πόλεων τους. Οι γονείς, μαζί με τα παιδιά τους, που δεν τους επετράπη η είσοδος χωρίς προστατευτικές μάσκες, τάχθηκαν εναντίον των μέτρων που έχουν ληφθεί και απαίτησαν την άμεση ανάκληση τους.

Γονείς στην Πάφο κρατούσαν πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “Είμαστε το μέλλον και όχι τα πειραματόζωα σας”,  “Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας“ και “Η μάσκα στα παιδιά μας αποτελεί παιδική κακομεταχείριση” ενώ δήλωσαν πως θέλουν να έχουν το δικαίωμα στην παιδεία χωρίς τα μέτρα αυτά που τους στερούν την προσωπική τους ελευθερία και επιβαρύνουν, όπως ισχυρίσθηκαν την υγεία των παιδιών τους.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάφο έλαβαν μέρος γύρω στα 300 άτομα, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ομογενείς ενώ υπήρχαν και ορισμένοι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι Πάφου.

Σε κάποια στιγμή οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν στα γραφεία αλλά με παρέμβαση της Αστυνομίας αποτράπηκε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από την πλευρά τους οι γονείς στη Λεμεσό τα «έβαλαν» με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης και τα μέλη της, καθώς την υστάτη ανακάλεσαν την απόφαση για αποχή από τα μαθήματα.

Η διαμαρτυρία στη Λεμεσό «στιγματίστηκε» και από το εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο του επαρχιακού γραφείου Παιδείας στη Λεμεσό. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Cyprus Times, η Αστυνομία δεν αγνοεί την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση και στα Δημοτικά.

Στο μεταξύ εκτός τάξεων έμεινε και η αρκετοί μαθητές σε δημοτικό στο Δασάκι Άχνας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, περίπου 50 μαθητές ήταν αυτοί που δεν προσήλθαν στις τάξεις τους.

Βίντεο από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network